Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ НАЧИН ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ МАСНОГ ТКИВА: Ако имате више од 50 година, почните ово да радите већ данас

Прочитајте 5 најбољих трикова за скидање најопаснијих масти, које се таложе око унутрашњих органа.

1725547126_shutterstock_2169616735.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Ако имате више од 50 година, и бринете због "салцета" око струка или на другим местима, стручњаци вас упозоравају - ваша пажња није усмерена на право место. Масноћа која се скупља испод коже није толико опасна, колико масноћа која се налази у утроби и окружује унутрашње органе.

Према студији Универзитета Илиноис у Чикагу, постоји веза између превише овакве масти, инсулинске резистенције, поремећаја метаболизма... Маст која се скупља око унутрашњих органа далеко је опаснија од оне која се скида вежбањем и променама у исхрани.

Када напуните 50 година, требало би да почнете да водите више рачуна управо о оваквом масном ткиву. Са годинама, ризик од срчаних болести и дијабетеса расте, а повећани нивои ове масноће могу да додатно закомпликују ситуацију. Временом се и метаболизам успорава и мишићи губе масу, због чега је 50. година савршен тренутак да почнете да пазите на ову врсту масноће. Ризик од кардиоваскуларних болести расте, а брзина метаболизма се смањује како се ближимо средини шездесетих, због чега је добро да поставите основу за здраво старење.

Регистрована дијететичарка испричала је за "Еат тхис, нот тхат" како смањити масноћу која се накупља око унутрашњих органа. Лорен Манакер до детаља је описала какве промене у свакодневном животу могу да смање њен ниво.

Вежбање, довољно сна и смањивање нивоа стреса помажу да се масноћа око унутрашњих органа држи под контролом, али важно је и шта једете и пијете. Ево која пића би требало да уносите, а која да одбијете!

1. Газирана пића


Чак и једна чаша дневно, а никоме то не делује као много или превише, може дугорочно да подигне ниво масти око унутрашњих органа. Уношење газираних пића повезано је и са убрзавањем процеса старења, па никако немојте да их пијете сваког дана.

2. Алкохол


Сваки нутрициониста или лекар рећи ће вам да је алкохол "пријатељ" масних ткива, подстиче гојење јер садржи такозване празне калорије. Манакерова упозорава да је ово нарочито случај са масним ткивом око унутрашњих органа.

"Коктел ту и тамо је у реду, али превише алкохола може да натера тело да масноће складишти као масно ткиво око унутрашњих органа", упозорила је она.

3. Зелени чај


Једно од најздравијих пића, зелени чај, повезано је са процесом мршављења. Зелени чај садржи полифеноле који подстичу метаболизам, што је посебно важно након 50. године. Једна студија спроведана у Кини показала је да су одрасли људи 12 недеља пили зелени чај сваког дана, и успели да смање ниво масноће наталожене око унутрашњих органа.

4. Вештачки заслађивачи


Ако покушавате да смршате, вероватно сте ограничили унос шећера, али вештачки заслађивачи заправо могу да вам повећају ниво масти на стомаку и унутар њега.

"Многи се ослањају на вештачке заслађиваче када покушавају да смршају, метаболизам се мења после 50. године, и претеран унос вештачки заслађених пића може да изазове таложење масти око унутрашњих органа", упозорила је Манакерова.

5. Вода


Нема научних доказа да вода помаже у отклањању масти, али сви знамо да је довољна хидратација тела кључна за здраве процесе у организму, међу њима је и старење. Пијте довољно воде и хидрираћете се, нећете унети ниједну калорију и даћете организму довољно течности да на здрав начин пролази кроз процесе који се у њему одвијају.

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas