Избегните ове грешке уз следеће савете.
Чај је јако здрав напитак који нам може помоћи код многих проблема, али само ако се припрема на прави начин.
Шећер, млеко, па чак и лимун могу да униште његова лековита својства, па је препорука да се чај пије без икаквих додатака.
Прочитајте још: Ових пет врста чајева МОРАТЕ имати у кући, а ево и због чега
Ако ипак не можете да га пијете чистог, онда вам предлажемо алтернативу.
Шећер или други заслађивачи
Шећер је најгори додатак који можете да ставите у чај. У том случају неће бити разлике да ли сте попили чај са шећером, или пак индустријски сок.
С друге стране, заслађивачи јесу бољи избор од шећера, али Америчка агенција за храну и лекове саветује да се и њихова употреба ограничи.
Ако баш не можете да пијете чај који није сладак, умести шећера ставите кашичицу меда.
Млеко
Ако спадате у оне који воле да додају млеко у чај, изненадиће вас поједина истраживања која су показала да то и није најбоља комбинација, посебно ако се чај пије у циљу спречавања кардиоваскуларних болести.
"Додавањем куваног крављег млека чају умањујемо његово позитивно дејство, тј. дејство које он има на опуштање крвних судова", кажу резултати истраживања објављени у “Европском кардиоваскуларном журналу”.
Лимун
Уколико волите да чај освежите лимуном, додајте га тек када извадите кесицу. Лимун снижава "пх вредност" чаја, а то помаже металима да се лакше испусте у чај.
Такође, јако је важно да увек након мешања чаја извадите кашичицу из њега, посебно ако је она метална.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ