Izbegnite ove greške uz sledeće savete.
Čaj je jako zdrav napitak koji nam može pomoći kod mnogih problema, ali samo ako se priprema na pravi način.
Šećer, mleko, pa čak i limun mogu da unište njegova lekovita svojstva, pa je preporuka da se čaj pije bez ikakvih dodataka.
Pročitajte još: Ovih pet vrsta čajeva MORATE imati u kući, a evo i zbog čega
Ako ipak ne možete da ga pijete čistog, onda vam predlažemo alternativu.
Šećer ili drugi zaslađivači
Šećer je najgori dodatak koji možete da stavite u čaj. U tom slučaju neće biti razlike da li ste popili čaj sa šećerom, ili pak industrijski sok.
S druge strane, zaslađivači jesu bolji izbor od šećera, ali Američka agencija za hranu i lekove savetuje da se i njihova upotreba ograniči.
Ako baš ne možete da pijete čaj koji nije sladak, umesti šećera stavite kašičicu meda.
Mleko
Ako spadate u one koji vole da dodaju mleko u čaj, iznenadiće vas pojedina istraživanja koja su pokazala da to i nije najbolja kombinacija, posebno ako se čaj pije u cilju sprečavanja kardiovaskularnih bolesti.
"Dodavanjem kuvanog kravljeg mleka čaju umanjujemo njegovo pozitivno dejstvo, tj. dejstvo koje on ima na opuštanje krvnih sudova", kažu rezultati istraživanja objavljeni u “Evropskom kardiovaskularnom žurnalu”.
Limun
Ukoliko volite da čaj osvežite limunom, dodajte ga tek kada izvadite kesicu. Limun snižava "ph vrednost" čaja, a to pomaže metalima da se lakše ispuste u čaj.
Takođe, jako je važno da uvek nakon mešanja čaja izvadite kašičicu iz njega, posebno ako je ona metalna.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU