Како брзо да се решите грипа, питање које се увек поставља када нам је лоше.
У четвртак сте почели да показујете неке мање симптоме грипа: главобољу, болове у телу и слично. Онда је дошла субота и осећате се као да вам је смрт покуцала на врата. Било је време да пробате детокс купку и врућу ћурећу супу.
Прочитајте још: Шта се дешава вашем телу када јутарњу кафу ЗАМЕНИТЕ зеленим чајем?
Рецепт за детокс купку
- 1-2 шоље горке соли
- 1 шоља соде бикарбоне
- 2 кашике ђумбира у праху (корен ђумбира је најбоља варијанта, али када сте болесни, не желите ништа да сецкате)
- 1/2 шоље морске соли (опционо)
Напуните своју купку што је могуће врелијом водом. Сипајте састојке у каду и намачите се 40 минута. Кажу да је првих 20 минута детоксикација, а последњих 20 минита ваша кожа може да апсорбује минерале. У то време би требало да се добро знојите, па се обавезно хидрирајте током купања.
Кад изађете из каде, учините то полако. У овом тренутку сте више него вероватно ошамућени. Осушите се и умотајте у пешкир и покријте огртачем. Увијте се у ћебе и уживајте топлини коју сте добили од купке.
Купка се не препоручује трудницама.
Рецепт за ћурећу супу
Када је направите, обавезно сачувајте супу у замрзивачу, да можете лако да је подгрејете када дођу дани када сте болесни или када вам је ослабио имунитет.
Састојци:
- 1 кост трупа ћуретине, кожа, батак итд
- 8 чаша воде довољно да покрије делове ћуретине
- 1 лук пресечен на пола
- 3-4 шаргарепе исечене на коцкице
- 2 ловорова листа
- 1/2 кашичице бибера
- 1/2 кашичице морске соли
- 2 чешња белог лука (млевено)
- 2 кашичице млевене жалфије
- 1 кашичица мајчине душице
- пилећа подлога по укусу (можете користити и бујон)
- 1/2 шоље кукуруза
- 1 шоља бораније
- 1/4 шоље сочива
- 1/4 шоље киноје
Припрема
За чорбу од костију: Одломите труп ћуретине и ставите у лонац за супу. Додајте и остало месо. Напуните водом. Лук исеците на пола и додајте га по жељи. Пустите да проври, смањити на јединицу, па поклопите и оставите да се кува неколико сати (што дуже то боље). Можда ћете морати стално да додајете воду.
Процедите супу и оставите са стране. Месо процедите и додајте у чорбу.
За супу: Остатак састојака додајте у чинију за супу (са ћурећим месом и чорбом). Можда ћете морати да додате још воде. Количина бујона заиста зависи од вас. Окусите и прилагодите зачине. Кухајте најмање сат времена.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ