Ако водите рачуна о здрављу свог кардиоваскуларног система, вероватно знате да је пожељно да мање једете црвеног меса, а више поврћа.
Када је у питању пакована храна, међутим, не преостаје вам ништа друго него да пажљиво читате шта пише на етикети ових производа о њиховом саставу и нутритивној вредности.
То може бити компликовано и одузети вам пуно времена, због чега вам препоручујемо да обратите пажњу на следеће три ставке ако вам је здравље вашег срца у првом плану.
Прочитајте још: Ово су разлози због којих је пожељно заспати пре поноћи
1. Садржај натријума (На)
Потрудите се да намирнице које купујете имају најмањи могући садржај натријума. Кардиолози препоручују да не уносите више од 2.300 милиграма натријума дневно. То значи да треба да почнете да мање солите храну, а када се нађете у продавници и, на пример, двоумите се између два парадајз соса, увек изаберете онај са мањим садржајем натријума.
Мање солите храну.
2. Удео влакана у укупним угљеним хидратима
Што је већи удео влакана у угљеним хидратима код неког производа, то је он бољи за здравље вашег кардиоваскуларног система. Углавном је правило да намирнице са великим садржајем влакана имају мање транс масти, рафинираног шећера, натријума и других супстанци лоших за ваше срце.
Прочитајте још: БРОЈКЕ КОЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУ: Милиони УМРЛИХ због конзумирања ЦИГАРЕТА
3. Квалитет масти
Када су у питању масти, важно је да на етикетама хране обратите пажњу на однос укупних масти и засићених масти. Циљ би требало да вам буде да овај однос буде што већи, како бисте у свој организам унели довољно здравих, незасићених масти.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ