Уобичајена опција за доручак није добра за здравље црева, истиче нутриционисткиња.
Скок шећера у крви само је једна од многобројних негативних последица по здравље, када се једу погрешне намирнице за доручак. Ужурбани темпо живота нас је довео у ситуацију да немамо времена за основне ствари, које би заправо требало да буду приоритет. То се најпре односи на исхрану у коју укључујемо брза решења како не бисмо остали гладни. Зато су пецива из пекаре најчешћа опција коју бирамо, али и најгора за здравље црева, каже нутриционисткиња Лиза Ричардс.
Уживање у разним сланим и слатким пецивима за доручак може да донесе тренутни ужитак, али не треба занемарити њихов утицај на здравље и ниво шећера у крви. Пецива су препуна су рафинисаних шећера, нездравих масти и прерађеног брашна, због чега могу да допринесу проблемима као што су дебљање и упалне реакције у телу.
"Пецива су штетна за здравље црева због високог садржаја шећера и рафинисаног брашна. Ови састојци доприносе брзим скоковима шећера у крви, подстичу ослобађање инсулина и потенцијално узрокују хроничну упалу", упозорава нутриционисткиња и додаје да претерана конзумација шећера доводи до накупљања масноће.
Мондо
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ