Усвојите савете којих се различити народи придржавају у исхрани и изгледаћете виткије и здравије!
Толико је различитих народа на свету..Сви они вековима негују различите традиције попут шетње пре или после оброка, конзумирање чаја у одређено доба, испијање чаше вина и слично. На сваком крају света могу се открити драгоцени савети и информације којих се придржавају разне етничке групе, а које могу знатно допринети побољшању здравља,и изгледа.
1. Људи са Тајланда: Додају више зачина својој храни
Уместо ододавања више уља, путера, маргарина или павлаке за кување, додајте зачине. Становници Тајланда преферирају изузетно зачињену храну, посебно ону љуту. Конзумација љуте хране може убрзати метаболизам. Неке супстанце зачина, попут капсаицина у неким врстама паприке, веома ефикасно учествују у убрзавању метаболизма, смањењу глади и може вам помоћи да се уз мању количину хране осетите сито.
Прочитајте још: Најгора комбинација за желудац: Никако не конзумирајте кафу са ОВОМ намирницом
2. Људи у Мексику: Најобилнији оброк у току дану једу у поподневним часовима
Мексиканци се придржавају неписаног "правила" да се највећи оброк конзумира између 14х и 16х. Ово је свакако много боља опција него да поједете веће количине хране пред спавање. Веће су шансе да нећете обити на килажи уколико једете више у јутарњим и поподневним часовима, него ујутру.
3. Људи у Мађарској: Једу више киселих краставаца
Кисели краставци садрже сирћетну киселину. О дејствима сирћетне киселина на процес мршављења увелико се зна јер она може помоћи у снижавању крвног притиска, нивоа шец́ера у крви и у стварање масног ткива.
4. Људи из Пољске: Једу чешће код куће
Занимљив податак каже да Пољаци троше само 5% свог породичног буџета на оброке ван куц́е. Уштедећете новац и изгибити непотребне киограме ако почнете чешће да једете храну спремљену код куће. Људи који имају тенденцију да се хране по ресторанима и киосцима брзе хране показују већу склоност ка гојазности.
Прочитајте још: Како да разликујете ДОБРЕ И ЛОШЕ АДИТИВЕ? Нису сви штетни, откривамо шта ознаке на амбалажама значе
5. Људи из Шведске: Чешће једу овсену кашу или мусли
Становници ове скандинавске земље преферирају овај лаган обрк за доручак или као лагани оброк у вечерњим сатима. Мусли или овсена каша укључује житарице, воће, орашасте плодове, какао, чија или ланено семе, а сваки од ових састојака може изузетно допринети губитку телесне тежине. Ове намирнице су изузетно богате влакнима које доприносе ефикаснијем раду дигестивног тракта.
6. Људи из Бразила: Чешће конзумирају пиринач и пасуљ
Интересантно је да Бразилци уз скоро сваки оброк конзумирају једну од ове две намирнице. Оне су такође богате влакнима, а неке студије су показале да исхрана која укључује велику количину такве хране смањује могуц́ност гојазности за 14%.
Бонус видео:
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ