Недостатак магнезијума може допринети болу и грчевима у мишићима и нервни систем целог организма учинити осетљивим
Магнезијум је минерал живота узевши у обзир да ниједан покрет тело не може да направи без овог елемента у мишићима и нервном систему. Ипак, код већина одраслих људи се бори са његовим недостатком у организму, па прибегава уносу кроз суплетенте и таблете.
Прочитајте још: Прво што ујутру пијете је КАФА? Ево шта се догађа у телу следећих шест сати
Ипак, магнезијум се телу може надокнадити и кроз специфичну исхрану и конзумирање одређених намирница. Посебно богат магнезијумом је тофу.
Тофу даје довољну дневну количину гвожђа организму, минерала који је потребан телу како би производило хемоглобин.
У 65 грама тофу налази се 37 милиграма магнезијума. Ово је идентична количина овог вегетаријанског извора протеина која иначе задовољава 43 одсто дневних потреба за калцијумом. Тофу даје довољну дневну количину гвожђа организму, минерала који је потребан телу како би производило хемоглобин.
Прочијате још: Људи са ОВИМ КРВНИМ ГРУПАМА тешко мршаве: Јесте ли међу њима?
Тофу је неутралан и попримиће укус било које хране са којом се комбинује током кувања. Постоји бели, димљени, димљени са додацима и грил тофу. Најбогатији магнезијумом је бели тофу, који је погодан за припрему сложених сланих јела, где га је потребно попржити, најбоље претходно маринираног у соја умаку.
Прочитајте још: Које су КРВНЕ ГРУПЕ најбоља комбинација за везу
Потом “шницле” попрженог или грилованог тофуа можете прелити умаком по жељи и јести са тестенином, рижом. Димљени тофу се користи углавном као готови, хладни нарезак за сендвиче, али се ставља и при кувању уколико желимо да дамо димљени укус јелу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ