Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОЛИКО МИНУТА ТРЕБА ДА ДОБИЈЕТЕ СУНЧАНИЦУ? Ове 3 тачке на телу морате да хладите стално да бисте лакше преживели врућину

По екстремно високим температурама, чак и ако имате капу или шешир на глави, можете брзо да се прегрејете.

1720697427_kjh.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Не играјте се са виским температурама! Водите рачуна да будете хидрирани и да обавезно заштититите и охладите најважније место на телу - потиљак. Такође, имајте у виду да лекари упозоравају да сунчаницу и топлотни удар можете да добијете већ после 10 до 15 минута на великој врућини!

Уколико се придржавате неких основних правила, можете драстично да смањите ризик од добијања сунчанице.

Постоји и такозвана сунчаница са одложеним дејством, када је потребно неколико сати да се симптоми развију. Исто важи и за топлотни удар који је још опаснији јер тада телесна температура скаче преко 40 степени!

Најчешћи симптоми сунчанице су главобоља, мучнина и вртоглавица.

Најважније је да се особа са сунчаницом брзо расхлади, а кључно је да телесна температура буде мања од 38 степени.

Најугороженије категорије су: старији људи и деца, особе са кардиоваскуларним проблемима, дијабетесом, људи са болестима бубрега и радници који раде на отвореном.

(Срећна Република)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas