Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико брзо након буђења треба да доручкујемо? Оптимално време за први оброк

Доручак се не назива без разлога најважнијим оброком у току дана.

1728220050_shutterstock_2436373101.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Без обзира на то како се осец́ате када једете ујутру или колико времена имате, прескакање или пропуштање доручка није добра идеја.

Током сна, ваш метаболизам се успорава како би се сачувала енергија, а потребно му је гориво у облику хране да би се поново убрзао. Што пре нешто поједете и припремите своје тело за предстојец́и дан, боље ц́ете се осец́ати.

Када треба да једемо?

У идеалном случају, најбоље време за јело је сат времена након буђења. Ако не поједете ништа током првих неколико сати свог дана, много је вец́а вероватноц́а да ц́ете се касније прејести. Поред овога, показало се да једење доручка помаже у побољшању расположења и когнитивних способности.

Шта треба да једемо?

У идеалном случају, равнотежа угљених хидрата од целог зрна, здравих масти и протеина требало би да чини ваш доручак. Држите се даље од превише обрађене хране која садржи много шец́ера. Уместо тога, бирајте ствари као што су цело воц́е, овсена каша, кувана јаја и хлеб од целог зрна, пише Едисон Институте оф нутритион.

Доручак је суштински део вашег дана и увек треба да имате за циљ да имате нешто што ц́е покренути ваш метаболизам и осец́ати се боље.

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas