Oglas
· · Komentari: 0

Koliko brzo nakon buđenja treba da doručkujemo? Optimalno vreme za prvi obrok

Doručak se ne naziva bez razloga najvažnijim obrokom u toku dana.

1728220050_shutterstock_2436373101.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bez obzira na to kako se osećate kada jedete ujutru ili koliko vremena imate, preskakanje ili propuštanje doručka nije dobra ideja.

Tokom sna, vaš metabolizam se usporava kako bi se sačuvala energija, a potrebno mu je gorivo u obliku hrane da bi se ponovo ubrzao. Što pre nešto pojedete i pripremite svoje telo za predstojeći dan, bolje ćete se osećati.

Kada treba da jedemo?

U idealnom slučaju, najbolje vreme za jelo je sat vremena nakon buđenja. Ako ne pojedete ništa tokom prvih nekoliko sati svog dana, mnogo je veća verovatnoća da ćete se kasnije prejesti. Pored ovoga, pokazalo se da jedenje doručka pomaže u poboljšanju raspoloženja i kognitivnih sposobnosti.

Šta treba da jedemo?

U idealnom slučaju, ravnoteža ugljenih hidrata od celog zrna, zdravih masti i proteina trebalo bi da čini vaš doručak. Držite se dalje od previše obrađene hrane koja sadrži mnogo šećera. Umesto toga, birajte stvari kao što su celo voće, ovsena kaša, kuvana jaja i hleb od celog zrna, piše Edison Institute of nutrition.

Doručak je suštinski deo vašeg dana i uvek treba da imate za cilj da imate nešto što će pokrenuti vaš metabolizam i osećati se bolje.

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas