Пилетина је у Србији, поред свињетине, најпопуларнија врста меса.
Један од разлога је доступност, благ укус без јаког мириса, али и цена која је приступачнија од, на пример, јунетине, телетине или свињетине. Бонус је што је ово месо богато разним хранљивим материјама, корисним за зравље организма.
Међутим, не сматрају се сви делови пилета добри за људско тело, објављено је недавно у једној кинеској студији. Захваљујући искуству бројних кувара који су своја искуства у кувању пренели стручњацима, као и сазнања технолога, откривено је које делове пилета не треба конзумирати јер су штетни по здравље.
Прочитајте још: ЗНАЦИ ДА ДЕТЕ ИМА ДИСЛЕКСИЈУ? Људи мисле да је "глупо" или "споро", а ради се о поремећају који се лечи
Па тако, када једете пилетину боље је да не конзумирате кожицу која се у потпуности састоји од масти и, осим тога, може да садржи велики број бактерија.
Такође, препорука је и да се не једу плућа, јер чак ни термичка обрада високом температуром није у стању да у потпуности уклони све паразите из њих.
Кинески стручњаци су саветовали и да не користите главу (што се иначе код нас ретко користи), јер управо овај део пилета акумулира све штетне материје које животиња поједе током свог живота.
БОНУС ВИДЕО: