Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
обратите пажњу

Које воће и поврће има најмање, а које највише ПЕСТИЦИДА: Пет начина да уклоните велики део ових отрова са намирница

Воће и поврће може бити изуетно штетно по наше здравље ако не уклонимо илиумањимо остатке пестицида

1655116296_chantal-garnier-910GanwBoew-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Пестициди, који се користе за заштиту биља од разних болести, углавном су производи хемијског или биолошком порекла. Готово сви пестициди сврстани су у одређене групе отрова и представљају потенцијалну опаност по људски организам.

Ако се нађу у нашем телу у већим количинама, ови отрови могу да допринесу настанку различитих врста карцинома, аутизма код деце, поремећаја пажње, дијабетеса и сл. Ове резултате показала су и бројна спроведена истраживања.

Прочитајте још: Идеалан за чишћење организма од токсина и губитак тежине: Детокс напитак који чини чуда

Воће и поврће на ком остаје највише пестицида:

  • јагоде, спанаћ, кељ, зеље, нектарине, јабуке, грожђе, паприке, трешње, брескве, крушке, парадајз и целер

Воће и поврће на ком остаје најмање пестицида:

  • авокадо, слатки кукуруз, ананас, лук, папаја, киви, слатки грашак (смрзнути), купус, печурке, манго, диње, лубенице и батат

Које мере опреза предузети?

1. Темељно исперите воће и поврће водом - Пожељно је да одређено воће и поврће исперете темљно у више вода, очистите помоћу сунђера или да огулите кору. Тако ћете бити сигурнији да сте уклонили више непожељног отрова.

2. Кување или печење одређених намирница - тако ћете бити сигурнији да сте отклонили вишак пестицида

3. Уклањање масти - када је реч о месу, вишак отрова може се концентрисати у масном делу, па је пожељно ту маст уклонити пре спремања.

Прочитајте још: Магично дејство БЕЛОГ ЛУКА: Залечите упалу уха помоћну ове моћне намирнице

4. Уклоните кожицу код риба - из истих разлога као и код претходне мере опреза.

5. Одвојите маст и уље из супе - такође је реч о местима где се концентрише више штетних материја.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas