Да ли пијете топлу или хладну кафу?
Једно истраживање каже да се годишње ужива у преко 400 милијарди шољица кафе. Звучи потпуно невероватно.
Хладна или топла кафа?
Испијање кафе нуди различите предности. Студија је открила да кафа подстиче осећања љубазности, пријатељства и среће. Сматра се да зрна кафе садрже витамине Б, калијум, рибофлавин и око хиљаду различитих биљних једињења. Кафа је такође извор антиоксиданата. Али, да ли сте се питали која је разлика између топле и хладне кафе?
Постоји више начина да направите хладну кафу. Хладни напитак се прави са хладном водом за нижу киселост. Хладна кафа има тенденцију да буде мање кисела и нежнија за ваш пробавни систем.
Према студији у Сциентифиц Репортс, врућа кафа има више антиоксиданата него хладна кафа.
Вредност пХ топле и хладне кафе скоро је исти и креће се од 4.85 до 5.13. Зато се хладнија кафа предлаже онима који имају проблема са желуцем, док је у другим случајевима боље пити топлу кафу.