Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

УБИЦА ОТРОВА и чудотворни лек из ШУМЕ! Ево зашто је СРЕМУШ највећа благодет пролећа пред нама (РЕЦЕПТ)

Ниједна биљка не чисти тако добро систем за варење и крв као сремуш, због чега га треба јести што чешће...

1615060639_Depositphotos_188799172_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Крај марта и април су месеци медвеђег или дивљег лука сремуша, који зову и "убица отрова". Наиме, ниједна биљка не чисти тако добро систем за варење и крв као сремуш, због чега га треба јести што чешће. У пролеће је најделотворнији, представља савршени чистач крви, жучи и јетре од токсина који су се током зиме наталожили у организму.

Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

 Делује антибактеријски, а помаже и да ране брже зарастају...

Има изузетно јако дејство на цревне паразите и спречава инфекцијске упале слузокоже црева. Снижава висок крвни притисак, спречава појаву атеросклерозе, односно повољно делује на цео кардиоваскуларни систем. Уз помоћ сремуша могуће је отклонити главобољу и несаницу, олакшати дисање код бронхитиса. Делује антибактеријски, а помаже и да ране брже зарастају.

Помаже у лечењу бронхитиса, јер прочишћава дисајне путеве, олакшава дисање и смањује кашаљ

Сремуш лечи лош холестерол и висок притисак. Листови сремуша, док су још увек млади, због присуства благотворних минерала, препоручују се особама које пате од високог нивоа холестерола и триглицеида у крви, и од високог крвног притиска. Ова биљка повољно делује на артерије и може спречити атеросклерозу.

Како препознати сремуш
Он има веома интензиван мирис и подсећа мало на бели лук, расте на влажним местима са доста сенке у пролеће. Да бисте утврдили мирис, треба да протрљате прстима листове медвеђег лука. Лист сремуша сличан је листу ђурђице с обзиром на то да је лист ђурђевка кожаст и из земље излази усукан, али не мирише на бели лук, а мразовац расте искључиво у јесен и на ливадама, па људи не би требало да их помешају.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Решава упале и инфекције. Конзумирање свежег сремуша благотворно делује и на паразите у цревима, штити црева од иритација, а такође штити организам од прехлада и грипа. Помаже у лечењу бронхитиса, јер прочишћава дисајне путеве, олакшава дисање и смањује кашаљ.

Сремуш је добар за чир на желуцу и гастритис. Конзумирање сремуша препоручује се особама које имају проблема са желуцем. Делује умирујуће на иритиран желудац и на болове које узрокује чир.

Прочитајте још: Руски лекар ЛАЗАРОВ: Госпина трава помаже код ОНКОЛОШКИХ ОБОЉЕЊА

Делотворан је и за проблеме са срцем. Ова биљка има способност да шири крвне судове, тачније чини их еластичним, што позитивно утиче на функционисање срца. Спречава инфаркт, јер штити срце, тако што јача и подмлађује срчано мишићно ткиво.

 Лековита својства сремуша ефикасна су и за прочишћавање организма од токсина. Тачније, сремуш чисти јетру, бубреге, црева и жучну кесу...

Сремуш је одличан за кожу. У облику купке сремуш је идеалан за све оне који пате од проблематичне коже, упалних процеса на кожи, иритираности коже, екцема и дерматитиса.

Сремуш је чистач организма. Лековита својства сремуша ефикасна су и за прочишћавање организма од токсина. Тачније, сремуш чисти јетру, бубреге, црева и жучну кесу.

Тинктура против хипертензије

Против закречења крвних судова и високог крвног притиска народни лекари препоручују тинктуру од луковица сремуша. Тинктура се спрема тако што се очисти 250 грама луковица, и ставља једна по једна у стаклену боцу, у коју је претходно усуто три до четири прста ракије комовице јачине 40 степени. Луковице успут треба да се гњече дрвеном варјачом, а онда се добијена каша пребацује у боцу од тамног стакла, наливајући остатак ракије до једног литра.

Прочитајте још: Веровало се да Стаљин никада није пио лекове, целог живота тражио је једну БИЉКУ коју данас многи користе

У флаши треба да остане довољно места за повремено протресање и мешање штапићем. Након 14 дана боравка на собној температури процес је завршен и тада садржај треба процедити кроз газу, по могућству чувати у фрижидеру у затвореној флаши. Препоручује се узимање једне кашичице, 10 до 20 капи тинктуре ујутру и увече, помешане са пола чаше млека или јогурта. Ако се узима млеко оно не сме бити вруће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas