Зелена салата је богата минералима као што су калијум, калцијум и натријум.
Такође садржи и велику количину витамина. Обилује витамином Ц који штити организам од прехладе и грипа, витамином Е који је снажан природни антиоксиданс који штити ћелије од оштећења. Витамини А и Б2, којих такође има у великим количима, корисни су за очи, косу и кожу.
Прочитајте још: МАТИЧЊАК лечи пробаву, срце и живце - посадите га на тераси и добићете природну кућну апотеку! (ВИДЕО)
Поред тога, садржи и фолну киселину, фосфор, гвожђе, магнезијум, бакар, манган и цинк. Има врло висок проценат воде па на овај начин хидрира организма, кажу нутриционисти. Због тога је добро да је једете свакодневно. Наравно, добро је оперите пре употребе.
Једите је свакодневно и добро оперите.
Ово су остале погодности које пружа организму:
Јача имунитет
Ова салата је добра за имунитет јер садржи магнезијум, калијум, калцијум и фосфор. Ови минерали смањују штетни утицај слободних радикала у телу па тако штите од вирусних инфекција и сличних болести. Такође, велика количина витамина Ц повољно делује на имунитет.
Добра је за имунитет, а и црева боље раде.
Помаже бољем раду црева и мршављењу
Добра је за све који покушавају да изгубе вишак килограма јер има релативно висок проценат влакана. Намирнице које су богате влакнима помажу да се осећамо сито и са мањом количином хране, а осим тога, убрзавају метаболизам. Уз све то, салата има мало калорија.
Прочитајте још: Побољшајте памћење помоћу овог напитка: Потребна су само два састојка!
Чува здравле костију
Калцијум је важан за здравље костију и зуба, а помаже и у одржавању функције мишића.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ