Јагоде су одличан пут до повећања дневног унуса витамина и антиоксиданата.
Ове слатке и укусне бобице препуне су основних хранљивих састојака, укључујући влакна, витамин Ц, манган, фолате (витамин Б9) и калијума. Такође садрже мале количине бакра, гвожђа, магнезијума, фосфора, селена и витамина Б6, К и Е. Иако јагоде садрже шећере наводе се као храна са ниским гликемијским индексом јер неће одмах подићи ниво шећера у крви.
Прочитајте још: Побољшава варење, утиче на здравље костију... Зашто треба да заволимо КЕФИР?
Дневна доза јагода може побољшати здравље срца, мозга и варења.
Многе студије сугеришу да редовно конзумирање хране са високим садржајем витамина Ц, попут јагода, може да побољша кардиоваскуларно здравље.
Истраживачи су анализирали податке преко 121.700 жена и открили да је висок унос боровница и јагода повезан са споријом стопом опадања памћења преноси Тхе Лист.
Прочитајте још: Решите се напетости и смањите ТАМНЕ ПОДОЧЊАКЕ за 30 секунди: Једноставно је
Чешће конзумирање овог воћа даће свакодневно све више благодети. Можете х јести у комбинацији са овсеним пахуљицама као додатак здравом доручку.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ