Након прележаног корона вируса и конзумирања великог броја медикамената неопходно је природно чишћење целог организма...
Чишћење или детоксикација организма обавезни су процеси, које морамо приуштити свом организму како би ојачали имунитет и избацили све токсине из организма. Управо из ових разлога потребно је детокисрати свој организам и очистити и плућа и јетру природним препаратима и намирницама.
Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце
Ђумбир
Богат је витаминима Ц и Б, магнезијумом, бакром, манганом и другим минералима. Захваљујући високим концентрацијама гингерола, овај егзотични зачин доприноси детоксикацији организма. Његови пробавни ензими помажу у уклањању накупљених токсина у јетри. Такође, доказано је да ђумбир повољно делује на разна оштећења јетре посебно на „масну јетру“, јер смањује отпорност на инсулин и може да спречи упалу.
Ђумбир такође стимулише пробаву и циркулацију крви, а сами тим доприноси и детоксу организма. Ђумбир има позитиван учинак и на плућа јер елиминише полутанте из ваздуха који доспеју у плућне канале.
Куркума
Куркумин поседује снажно антиоксидативно,протувупално, антивирусно, антибактеријско, антимикотичко и антиканцерогено. деловање. Куркума подстиче производњу жучи у јетри, чиме помаже у пробави и олакшава разградњу масноћа у организму. Код особа које пате од масне јетре куркума смањује упално стање јетрених ћелија.
Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године
Студије су показале да куркумин помаже у уклањању притиска из плућа који је настао као резултат дугогодишњег пушења, смањујући на тај начин ризик од рака плућа. Осим тога, доказано је да да комбинована са карфиолом спречава рак простате и зауставља раст канцерогених ћелија, спречава карцином дојке и меланом,смањује ризик од леукемије у дечјој доби и сматра се природним чистачем јетре.
Бели лук
Захваљујући богатству сумпора, алицина и селена, бели лук подстиче производњу важних јетрених ензима који доприносе елиминацији токсина из организма. Ова намирница делује и противупално, па помаже код астме, а уједно смањује ризик од појаве рака плућа.
Осим тога, употреба белог лука смањује развој кардиоваскуларних обољења, тако што смањује повишен холестерол, смањује повећан ЛДЛ – лош холестерол, смањује слепљивање крвних ћелија и спречава настанак тромба, смањује повећан крвни притисак. Утиче и на смањење два друга маркера кардиоваскуларних обољења, хомоцистеина и Ц-реактивног протеина.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ