Топло време и високе температуре могу да узрокују повећан број ових обољења
Пробајте неки од природних чајева који доприносе спречавању настанка можданог удара.
Валеријана
Ситно исецкајте корен валеријане (10 грама), прелијте чашом кључале воде и кувајте 15 минута. Оставите пола сата да одстоји па процедите. Попијте 100 милилитара чаја три пута дневно после јела.
Цвекла
Прочитајте још: Цецин рецепт за савршену линију чак и у петој деценији живота: Погледајте у чему је тајна њеног изгледа
Направите свеже цеђени сок од сирове цвекле. Помешајте са медом у пропорцији 1:1. Попијте 2 супене кашике сока 2 пута дневно.
Куркума
Једну чајну кашичицу куркуме прелијте чашом кључале воде. Са чекајте 30 минута да одстоји. Додајте 1 чајну кашичицу меда. Узимајте 1 супену кашику средства 4 пута дневно.
Мелиса
Две супене кашике сушене мелисе прелијте чашом кључале воде. Оставите 3 сата да одстоји. Узимајте 2 супене кашике средства 2 пута дневно.
Глог
Две супене кашике сушених плодова глога прелијте чашом кључале воде и кувајте 10 минута. Оставите 2 сата да одстоји. Узимајте 1 супену кашику чаја 3 пута дневно.
Борове шишарке
Млади изданци и шишарке бора садрже пикногенол, који чисти судове од наслага холестерола и побољшава циркулацију крви. За прављење тинктуре ће вам требати 10-12 младих шишарки сакупљених у јулу. Прелијте шишарке са 1 литар водке па оставите 20 дана да одстоји. Узимајте 1 супену кашику средства 3 пута дневно уз мало воде. Третман траје 1,5 до 2 месеца. Ова тинктура помаже и код гастритиса.
Прочитајте још: Јасан знак да превише перемо лице: Мање је више у овом случају
Ловоров лист
Прелијте 30 грама листа ловора чашомквалитетног уља. Оставите 2 до 3 месеца да одстоји. Након тога ставите уље на ватру, кувајте 2 мин. па процедите. Кришку ражаног хлеба прелијте супеном кашиком уља па поједите током дана у малим порцијама. Немојте понављати процедуру више од 2 пута недељно.
Жалфија
Једну супену кашику сушене жалфије прелијте са 200 милилитара кључале воде. Кувајте 1 минут па оставите пола сата да одстоји. Попијте 2 гутљаја 10 пута дневно.
Шумска јагода
Једну супену кашику сувог листа шумске јагоде прелијте са пола литра кључале воде. Кувајте 20 минута на слабој ватри па оставите 5 сати да одстоји. Узимати 50 милилитара сваког јутра на празан стомак.
Кокотац
Две чајне кашичице исушеног кокоца прелијте чашом кључале воде па оставите 2 сата да одстоји. Узимајте 1/3 чаше напитка 3 пута дневно.
Божур
Исушите корен божура и направите од њега прах. Две чајне кашичице праха прелијте чашом клучале воде. Оставите 2 сата да одстоји. Конзумирајте 1 супену кашику 3 до 5 пута дневно.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ