Toplo vreme i visoke temperature mogu da uzrokuju povećan broj ovih oboljenja

Probajte neki od prirodnih čajeva koji doprinose sprečavanju nastanka moždanog udara.
Valerijana
Sitno iseckajte koren valerijane (10 grama), prelijte čašom ključale vode i kuvajte 15 minuta. Ostavite pola sata da odstoji pa procedite. Popijte 100 mililitara čaja tri puta dnevno posle jela.
Cvekla
Pročitajte još: Cecin recept za savršenu liniju čak i u petoj deceniji života: Pogledajte u čemu je tajna njenog izgleda
Napravite sveže ceđeni sok od sirove cvekle. Pomešajte sa medom u proporciji 1:1. Popijte 2 supene kašike soka 2 puta dnevno.
Kurkuma
Jednu čajnu kašičicu kurkume prelijte čašom ključale vode. Sa čekajte 30 minuta da odstoji. Dodajte 1 čajnu kašičicu meda. Uzimajte 1 supenu kašiku sredstva 4 puta dnevno.
Melisa
Dve supene kašike sušene melise prelijte čašom ključale vode. Ostavite 3 sata da odstoji. Uzimajte 2 supene kašike sredstva 2 puta dnevno.
Glog
Dve supene kašike sušenih plodova gloga prelijte čašom ključale vode i kuvajte 10 minuta. Ostavite 2 sata da odstoji. Uzimajte 1 supenu kašiku čaja 3 puta dnevno.
Borove šišarke
Mladi izdanci i šišarke bora sadrže piknogenol, koji čisti sudove od naslaga holesterola i poboljšava cirkulaciju krvi. Za pravljenje tinkture će vam trebati 10-12 mladih šišarki sakupljenih u julu. Prelijte šišarke sa 1 litar vodke pa ostavite 20 dana da odstoji. Uzimajte 1 supenu kašiku sredstva 3 puta dnevno uz malo vode. Tretman traje 1,5 do 2 meseca. Ova tinktura pomaže i kod gastritisa.
Pročitajte još: Jasan znak da previše peremo lice: Manje je više u ovom slučaju
Lovorov list
Prelijte 30 grama lista lovora čašomkvalitetnog ulja. Ostavite 2 do 3 meseca da odstoji. Nakon toga stavite ulje na vatru, kuvajte 2 min. pa procedite. Krišku ražanog hleba prelijte supenom kašikom ulja pa pojedite tokom dana u malim porcijama. Nemojte ponavljati proceduru više od 2 puta nedeljno.
Žalfija
Jednu supenu kašiku sušene žalfije prelijte sa 200 mililitara ključale vode. Kuvajte 1 minut pa ostavite pola sata da odstoji. Popijte 2 gutljaja 10 puta dnevno.
Šumska jagoda
Jednu supenu kašiku suvog lista šumske jagode prelijte sa pola litra ključale vode. Kuvajte 20 minuta na slaboj vatri pa ostavite 5 sati da odstoji. Uzimati 50 mililitara svakog jutra na prazan stomak.
Kokotac
Dve čajne kašičice isušenog kokoca prelijte čašom ključale vode pa ostavite 2 sata da odstoji. Uzimajte 1/3 čaše napitka 3 puta dnevno.
Božur
Isušite koren božura i napravite od njega prah. Dve čajne kašičice praha prelijte čašom klučale vode. Ostavite 2 sata da odstoji. Konzumirajte 1 supenu kašiku 3 do 5 puta dnevno.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU