Гуаве су прави дар природе који нуди медитеранска клима
Научници са Индијског националног института поткрепљују своје закључке чињеницама и сматрају гуаве најкориснијим воћем на свету. Гуаве имају наклоност нутрициониста и научника широм света. Тајна је у огромној количини витамина Ц коју садржи. Научници су открили да садржи пет пута више аскорбинске киселине него, на пример, лимун.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Гуаве такође садржи многе антиоксиданте који промовишу регенерацију ћелија. што значи да потискују нашу старост. У комбинацији са витамином Ц, испоставља се права помоћ имунолошком систему, многе болести се повлаче, али то је случај. ако редовно једете гуаву.
Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором
Гуава је отприлике величине крушке. али мирише на цитрусе, и то није изненађујуће, јер садржи толико витамина Ц. Пулпа смокви је слатког и киселог укуса, у зависности од степена зрелости, може бити кисела или, обрнуто, слађа.
Гуава је широко распрострањена у тропима, типично је воће Јужне Америке, Арике и југоисточне Азије, али се у нашим крајевима може наћи у боље опременим супермаркетима.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ