Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОП-ФОРМА

Шта мислите колико калорија губите усисавањем или прањем прозора? Када видите БРОЈКЕ једва ћете чекати да чистите

Ако хоћете да изгубите сувишне килограме, да изгледате витко и затегнуто, бавите се кућним пословима.

Depositphotos_140180512_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Имаћете дупло задовољство - уредну кућу и беспрекоран изглед без трошења новца за теретану. Новије британско истраживање показује да одрасла особа која недељно у просеку проведе 11 сати радећи кућне послове сагори 2.345 калорија.

Прочитајте још: Уз помоћ КРАТКИХ ВЕЖБИ обликујте бутине и руке, а за неколико дана приметићете НЕВЕРОВАТНУ ПРОМЕНУ

Чишћење не утиче позитивно само на тело и мишиће, већ и на "сређивање" ума због задовољства постигнутим. Међутим, и овде треба знати правила, наглашавају стручњаци. Чишћење би требало да се изводи слабијом страном тела да бисмо је ојачали, а не доминантном, коју примарно увек користимо, као што су, примера ради, десна рука и десна нога. Нуде и одговоре на питање шта се све постиже одређеним пословима.

Најмање пола сата
Суштина је да се послови у току дана тако искомбинују да интензивно трају најмање пола сата, а да се за то време потроши 400 калорија. Тек у таквим условима може да се рачуна на добро обликовано тело без наслага, истичу стручњаци.

Рибање купатила

Детаљно рибање каде или туш-кабине троши 200 калорија.

Ривање је најбоља вежба за руке и рамена.

Овај вид чишћења активира рамена и руке, као и стомачне мишиће и мишиће ногу, односно задњу ложу. Помаже при истезању тела, чинећи нас тако флексибилнијима.

Прање прозора

Прaњем прозора нестаје 231 калорија, а активирају се мишићи руку, кичма и ноге. Напрезање је интензивније уколико се особа налази на мердевинама.

Усисавање

Једночасовним усисавањем прашине губимо 175 калорија. Што је тежи усисивач, то је вежбање на овај начин ефикасније, јер се ангажују руке и ноге, као и стомачни мишићи.

Пеглање је дефинитивно најбоља вежба за руке, којом се троши 157 калорија.
Кесе за руке
Ношење кеса из продавнице "односи" 190 калорија и ангажује мишиће руку, рамена и целог торза. У овом послу важно је да се направи баланс приликом ношења терета у обе руке.

Брисање прашине

Брисањем прашине се губи 166 значајних калорија. Оваква активност је веома ефикасна за истезање целог тела. С обзиром на то да су присутни и чучњеви, покрећу се сви мишићи тела.

Брисањем подова сагори се чак 314 калорија и активирају све групе мишића.

Прочитајте још: Целулит није само естетски проблем! Добро обратите пажњу, јер иза свега може да се крије ДИЈАБЕТЕС

Кречење и уређивање ентеријера сагорева 160 калорија. Ова врста сређивања је одлична за јачање руку, а ако се користе мердевине, онда и ногу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas