Ако сте забринути за свој унос шећера, то није без разлога јер већина људи конзумира превише шећера.
Многе здравствене бенефиције повезане су са редовним конзумирањем воћа. Између осталог, препоручује се једење воћа како би се задовољиле потребе за шећером, којих је, срећом, у воћу знатно мање него у слаткишима, колачима и сличним намирницама.
Дијететичарке Ерика Барера и Колет Мико издвојиле су неколико врста воћа које су веома здраве и познате по томе што не садрже много природног шећера у којима можете да уживате без бриге о вишку калорија.
Брескве
Брескве имају мање од 13 грама шећера и садрже друге хранљиве материје као што су влакна, калијум, витамини А и Ц.
Такође садрже растворљива и нерастворљива влакна.
Растворљива влакна држе ниво холестерола под контролом, док нерастворљива помажу у варењу, спречавајући затвор.
Грејпфрут
Дијететичари су издвојили грејпфрут као воће са ниским садржајем шећера; половина грејпфрута садржи мање од 11 грама шећера.
Природном воћном соку са другим агрумима.
Поморанџе
Иако је сок од поморанџе богат шећером, то није случај са самим воћем, јер за једну чашу сока обично су потребне до три поморанџе.
Једна цела поморанџа садржи 12 грама шећера и добар је извор влакана, витамина Ц и есенцијалних хранљивих материја као што су калијум и фолна киселина.
Јагоде
Јагоде су популарно воће познато по својим предностима. Имају мало шећера, само седам грама по шољици јагода.
Комбинација влакана, антиоксиданата и калијума у јагодама одлично утиче на здравље срца и коже.
Малине
Једна шољица малина садржи пет грама природног шећера, а познате су и као воће које је мало калорија и невероватно богато влакнима.
Само једна шољица садржи осам грама влакана, што је више од четвртине препорученог дневног уноса од 25 до 34 грама за одрасле особе.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО: