Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАЗБИЈЕНЕ ТЕОРИЈЕ О НОВЦУ: 4 реченице сви слушамо, а скроз су погрешне

На формирање става о новцу утичу честе 4 реченице, које су скроз погрешне, а Једну не треба да изговарате ни у шали, нарочито ако имате децу.

1724420459_shutterstock_2473124043.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Новац је неминовност за живот. Иако на свету постоји велики јаз измежу екстремно богатих и веома сиромашних људи, чињеница је да свако прва знања о новцу научи у кући, од родитеља. Родитељи су наши први учитељи. Колико год да свако својој деци жели само најбоље, неретко на своје потомке пренесе ставове који им у будућности не помажу да живе квалитетно.

Ово су 4 реченице и 4 главна родитељска става која утичу на формирање става о новцу, пише Лифе.

1. Бити вечно „без новца“


Ако дете стално чује од родитеља да немају новца, а то је разлог зашто не добије оно што жели, онда ће бити невоље. Као резултат тога, дете расте у особу која ће на подсвесном нивоу бити уверена да без огромног капитала неће добити ништа. Не вреди ни покушавати. 

Ако сада заиста нема новца, боље је то детету објаснити другим речима. На пример, реците: „Имам новца само за храну“ или „Тренутно нисмо спремни да то купимо. Хајде да планирамо куповину за следећи месец." Важно је да објасните свом детету зашто купујете производе, а не нову играчку.

2. „Прерано је да размишљаш о новцу“


Рећи детету да му је још рано да размишља о новцу је крајње упитна одлука. Од раног детињства може и треба децу учити како да управљају финансијама и планирате своје трошкове. Родитељи имају моћ да код свог детета развију здраве навике, објасне како треба бити опрезан с новцем и расподелити га. Овај приступ ће вам помоћи да деци развијете одговоран однос према финансијским одлукама и научити их да доносе одлуке на основу информација.

Такође је важно запамтити да деца често посматрају своје родитеље и опонашају њихово понашање.

3. „Ако ниси богат, немаш од чега да почнеш“


Често се ова фраза користи као шала, али чак и у том случају морате схватити да је деци често тешко да разумеју све нивое ироније одраслих. Као резултат тога, негативан утицај на будућност вашег детета је загарантован. Избегавајте да користите ову фразу чак и као шалу.

Важно је чешће подсећати дете да ће, ако вредно ради на себи, сигурно остварити све своје циљеве и цео живот ће му испасти онако како жели.

4. „Овде нема ништа твоје, ако зарадиш, биће“


Родитељи често користе такве или сличне фразе не схватајући штету коју наносе. Деца која „немају ништа“ обично иду на посао што је пре могуће, без икаквих вештина и способности. И ту се поставља питање како онда да дете добије све потребно знање да би у будућности постало добро плаћени специјалиста? И ту настаје сукоб и проблем.

Финансијско подизање деце игра важну улогу у њиховој будућности. Важно је бити изузетно опрезан да наследницима породице не кажете непотребне ствари. Штавише, морате запамтити да дете активно посматра своје родитеље и имитира њихово понашање.

Сенса 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas