Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не откривајте превише детаља о себи: У овим ситуацијама је ћутање злато

Да се не бисте после кајали, најбоље би било да добро размислите пре него што нешто откријете

1664702896_pexels-andrea-piacquadio-3795309.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Људи имају неодољиву потребу да откривају сувишне детаље о себи или коментаришу у погрешном тренутку. Међутим, у многим ситуацијама најбоље би било да размислите подробно или ништа не кажете.

Које су то ситуације?

1. Испитивање о личном животу

Многи људи су радознали, те се неће устручавати да вам постављају и питања која се тичу ваше приватности коју делите са врло малим бројем људи или ни са ким. Не одговарајте на таква питања како се не бисте после кајали што се исувише открили о себи. Упамтите да прави пријатељи и људи који вас воле неће вас притискати и испитивати о стварима о којима не желите да причате.

Прочитајте још: Једноставним тестом откријте колико волите себе: Одговорите на следећа питања

2. Не укључујте се у оговарање других

Увек треба да имате на уму да они који оговарају друге код вас, оговарају и вас на другом месту. Не укључујте се у туђа трачарења и откивање туђих тајни. Не само што није лепо, већ можете и рећи нешто због чега ћете се јако кајати. Коментарисање других није одлика паметних и примишљених људи.

3. Када нисте сигурни у своје знање и информације

Ако се у друштву у ком се налазите потегне тема у коју нисте толико упућени, не морате по сваку цену да износите мишљење. Када је у питању поље које вам је махом непознато, боље је слушати и накнадно се информисати, него наметати неаргументовано мишљење.

4. Не критикујте и не судите

Добар део људи има потребу да олако осуди нечији поступак. Али, ви не знате шта се све десило или које су то околности довеле до таквог исхода. Не судите како други не би судили вама.

Прочитајте још: Ова НАУЧНИЦА је живела 103 године: Тврдила је да су јој у томе помогле ЧЕТИРИ ствари

5. Кад вам нико не тражи савет

Неки стручњаци су дошли до закључка да људи који се пожале да имају одређен проблем, не желе од вас да чују инстант решење. Они само желе особу која ће их саслушати и показати емпатију. Зато, када вам се неко пожали, не морате одмах да предлажете своја решења и шта бисте ви урадили. Саслушајте без предрасуда и предубеђења, а тек ако вас питају за мишљење или савет ви изнесите своје мишљење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas