Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Молитва за СПАСОВДАН: Према веровању доноси велику радост

Спасовдан је празник за који се верује да је један од најсрећнијих у години, стога је важно да овај дан изговорите моћне речи.

1718273222_059a866fb1a920d81afaacfcebc2b31ec99affe7.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Верски празник, Вазнесење - Спасовдан, слави се у знак сећања на дан када се, по црквеном учењу, Исус Христ последњи пут јавио ученицима. Тај празник се обележава по правилу 40 дана после Ускрса и увек у четвртак.

Спасовдан је празник који обилује обичајима који се строго поштују. Овај велики празник пада тачно 40 дана након Васкрса, а обележава победу добра над злом.

По хришћанском веровању, васкресењем Господ је показао да је јачи од смрти и 40. дана од васкрсења његови су се ученици налазили за трпезом. Тог дана им се Христос поново јавио

"Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен", рекао је.

Да би у томе успели Христос им је обећао Духа Утешитеља, и заповедио да до силаска Духа Светога не излазе из Јерусалима. Тако су могли пренијети Христову веру у свет и тиме људство спасавати у вери - одатле назив Спасовдан. Подигнутих руку Христос је ученике и благословио након чега се почео узносити на небо - Узнесење, тако се, завршивши дело спасења, вратио Богу на небесима.

Празник симболизује и уздизање из пепела, обнављање вере и представља најсрећнији дан јер, како обичаји налажу, на Спасовдан све треба започети. Сваки нови подухват који направите на овај празник, верује се да ће вас у њему пратити радост.

На овај празник изговара се и молитва која симболизује победу над лошом енергијом и привлачење доброг - кроз мисли, дела и однос према себи и другима.

На Спасовдан се изговара следећа молитва: "Свети спасе, спаси душе наше!"

(Стил)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas