Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како тип ваше интелигенције утиче на висину плате? Уз памет морате имти и ове 3 вештине

Како тип ваше интелигенције утиче на висину ваше плате? Стручњакиња је објаснила да уз ИQ постоје још 3 врсте интелигенције од који вам зависи зарада.

1726220409_shutterstock_1740975524.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Сигурно су сви чули за коефицијент или количник интелигенције - скраћено ИQ, а већина је вероватно полагала ИQ тестове. Али врсте интелигенције се ту не завршавају.

Висок ниво ИQ не значи да ц́е особа бити успешна, сматра Свитлана Могијлевска, стручњак за дигитални маркетинг, оглашавање и иновативне технологије.

Могиљевска напомиње да иако је висок коефицијент интелигенције од рођења дар судбине, он се такође може развити кроз образовање и усавршавање Али још боље је научити више о све четири врсте интелигенције и све их развити.

Управо то ц́е вам помоћи да постигнете успех и повећате ниво профита.

Количник интелигенције или ИQ
Ово је вероватно најпознатија врста интелигенције која се може развијати током живота. То је буквално ум особе, који се може развијати читањем књига, похађањем курсева и комуникацијом са високо интелигентним људима. Подразумева се да је за квалитетно обављање било ког посла потребан ум.

Метафорички количник или МQ
Метафоричка интелигенција се обично приписује креативним људима, али свако може да је развије. Могијлевска напомиње да је то способност да се нешто машта, сања и замишља, објашњава на примерима, даје поређења и метафоре.

Развој метафоричке интелигенције и креативан приступ помоц́и ц́е у лакшем решавању тешких животних и радних задатака. Што ц́е, наравно, утицати на ниво прихода.

Емоционални количник или ЕQ
Емоционална интелигенција је способност да се остави утисак, подржи разговор и преговара. Њен развој ц́е помоћи у побољшању прихода оних који раде у продаји или комуникацијама.
Емоционална интелигенција или, како је још називају, меке вештине могу се развијати на курсевима читањем књига. Важно је фокусирати се на побољшање мишљења и комуникацијских вештина.

Количник искуства или ЕИ
Интелигенција искуства, према Могилевској, најважнија је од свих врста интелигенције.
Ако имате својих 10.000 сати искуства у одређеној професији, хтели то или не, биц́ете тражени специјалиста, каже она. Ако развијете све ове врсте интелигенције, постац́ете права звезда и незаобилазан специјалиста. Поред тога, такав развој догађаја ц́е задовољити и менаџмент и колеге, што ц́е се свакако одразити на вашем банковном рачуну.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas