Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АНЕГДОТА СА СНИМАЊА ФИЛМА "ВАРЉИВО ЛЕТО '68" : Мира Бањац открила непознате детаље

Филм "Варљиво лето '68" Горана Паскаљевића једно је од култних остварења наше кинематографије

1716109647_Foto-Printscreen-YouTube-Centar-film.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Центар филм
Oglas

Овај култни филм из 1984. године прати младог матуранта Петра (Славко Штимац), који стасава за љубав, заљубљујући се наизменично и истовремено у више жена, углавном оних зрелих и удатих: апотекарку, пекарку, библиотекарку, у обе ћерке председника суда, своју професорку социологије, због које за матурски рад узима тему из марксизма.

Потреба да коначно нађе "жену свог живота“ доводи Петра у низ деликатних и комичних ситуација и избезумљује његовог оца (Данило Бата Стојковић), општинског судију, уштогљеног човека, догматских схаватања, који верује да се омладина може васпитавати само "чврстом руком“ и који пати због свог буржоаског порекла.

Мира Бањац о анегдотама

Улогу мајке у овом остварењу одиграла је наша чувена глумица Мира Бањац, која каже да су јој најупечатљивија сећања са снимања филма управо деца.

- Штимац је још у том добу показивао да је фантастичан глумац, а мала Михићка је била преслатка девојчица. Сви смо уживали радећи са њима нарочито са малим Андријом, који је глумио најмлађег члана породице Цветковић. Често смо прекидали снимање јер су деца тражила да оду до тоалета или да једу нешто. Нарочито мали Андрија који је тражио да пишки баш у тренуцима када је требало да уђе у кадар - прича Мира за Информер и доодаје да се сада тим ситуацијама смеје:

- Свима нам је то било веома шармантно и симпатично. Ипак су то деца, а њима је у том добу тешко било рећи да снимају два сата без јела и пића. Волели смо их, а мали Андрија нам је био јако привржен. Били смо као права породица.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas