Oglas
· · Komentari: 0

ANEGDOTA SA SNIMANJA FILMA "VARLJIVO LETO '68" : Mira Banjac otkrila nepoznate detalje

Film "Varljivo leto '68" Gorana Paskaljevića jedno je od kultnih ostvarenja naše kinematografije

1716109647_Foto-Printscreen-YouTube-Centar-film.jpg
Foto: Printscreen/ YouTube - Centar film
Oglas

Ovaj kultni film iz 1984. godine prati mladog maturanta Petra (Slavko Štimac), koji stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma.

Potreba da konačno nađe "ženu svog života“ dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca (Danilo Bata Stojković), opštinskog sudiju, uštogljenog čoveka, dogmatskih shavatanja, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo "čvrstom rukom“ i koji pati zbog svog buržoaskog porekla.

Mira Banjac o anegdotama

Ulogu majke u ovom ostvarenju odigrala je naša čuvena glumica Mira Banjac, koja kaže da su joj najupečatljivija sećanja sa snimanja filma upravo deca.

- Štimac je još u tom dobu pokazivao da je fantastičan glumac, a mala Mihićka je bila preslatka devojčica. Svi smo uživali radeći sa njima naročito sa malim Andrijom, koji je glumio najmlađeg člana porodice Cvetković. Često smo prekidali snimanje jer su deca tražila da odu do toaleta ili da jedu nešto. Naročito mali Andrija koji je tražio da piški baš u trenucima kada je trebalo da uđe u kadar - priča Mira za Informer i doodaje da se sada tim situacijama smeje:

- Svima nam je to bilo veoma šarmantno i simpatično. Ipak su to deca, a njima je u tom dobu teško bilo reći da snimaju dva sata bez jela i pića. Voleli smo ih, a mali Andrija nam je bio jako privržen. Bili smo kao prava porodica.

(Informer)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas