Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 питања треба да поставите себи ако желите да успете: Са прва два ћете се изборити, а треће је брутално

Интроспекција ће вам помоћи да боље упознате себе и сазнате који су кораци који ће вам помоћи да еволуирате. 3 тешка питања која себи треба да поставите ако желите да успете.

1724843033_shutterstock_2437023935.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Одавно је познато да је разговор са самим собом благотворна ствар, посебно на пживотним прекретницама и у тренуцима када желите нешто да промените. А постављање себи питања је од суштинског значаја да бисте сазнали шта је ваша сврха и шта би могло да вам донесе успех. Када одговорите искрено и када сте начисто сами са собом, можете и своје мисли и свој живот да доведете у ред.

Понекад су вам потребна нека тешка, непријатна питања која ће вас извући из удобности вашег ума и помоћи вам да идентификујете нове перспективе. Можда вам у почетку неће бити лако да пронађете одговоре. Покушајте да запишете у дневник, јер ће вам тако речи лакше доћи.

Будите стрпљиви према себи и не очекујте да ће вам све бити јасно одмах. Понављајте вежбу онолико пута колико је потребно, све док не будете задовољни решењима.

Одговорите на ова 3 брутално искрена питања да бисте пронашли свој пут до успеха

1. Како проводим време?
Време је најдрагоценији ресурс који имамо, а начин на који га користимо може у великој мери да одреди наш успех. Питајући се како проводите своје време, почињете да схватате да ли улажете своје ресурсе у продуктивне активности или их расипате на ствари које не доприносе постизању ваших циљева. На пример, можда проводите превише времена на друштвеним мрежама или у активностима које не доносе дугорочну вредност.

Морате наћи начин да боље управљате својим временом и другим ресурсима. Ово питање вам такође помаже да идентификујете које су то активности које вас приближавају вашим циљевима, а које вас удаљују. Када стекнете ову јасноћу, можете почети да прилагођавате, фокусирајући се на оно што је заиста важно.

2. Пробао сам X - зашто није успело?
Тешко је објективно сагледати своје грешке и суочити се са њима, питајући се зашто нису дале жељене резултате. Али без ове анализе нећете бити успешни. Неуспех је прилика за учење. Анализирајући разлоге зашто нешто није успело, можете прилагодити свој приступ и покушати поново, боље припремљени. То је суштина сталног побољшања - основног принципа за постизање успеха. Када схватите зашто одређени план није успео, можете бити сигурни да нећете поновити исте грешке у будућности.

Стручњак за руководство Манфред Кетс де Врис тврди да нас жаљење „приморава да се упустимо у ретроспективну анализу како бисмо разумели зашто смо мислили или поступили на начин на који смо радили“, а како бисмо могли да се понашамо другачије у будућности.

3. Зашто нисам успешан колико бих желео?
Ово питање је окидач за дубоко самовредновање. То вас тера да искрено сагледате шта радите, шта не радите и шта би требало да промените да бисте достигли свој прави потенцијал.

Научите да репрограмирате свој мозак да бисте достигли свој максимални потенцијал. Питајући се зашто нисте постигли успех који сте желели, почињете да схватате сопствена ограничења.

Сумња у себе, недостатак дисциплине или страх од неуспеха избијају на видело када себи поставите ово питање. Идентификовање ових препрека је први корак у њиховом превазилажењу. Користите свеску или посебан алат као што је дневник да бисте записали шта осећате и почните да радите са својим емоцијама како бисте били успешнији. А најбоље увиде можете добити од стручног психотерапеута.

Сенса 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas