Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта успешни људи никада не раде? Тако остају фокусирани и позитивно настројени

Уколико тежите успеху, од суштинског је значаја да схватите да је време драгоцена имовина у коју треба улагати мудро...

1721126850_shutterstock_2306186897.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нажалост, многи од нас често троше своје време на ствари које нас спречавају да остваримо свој пуни потенцијал. Ове активности које нам одузимају драгоцено време не само да нас спречавају да постигнемо своје циљеве, већ такође чине да се осећамо неиспуњено и фрустрирано.

Успешни људи су, међутим, савладали вештину управљања временом.

Са интуитивним разумевањем шта заслужује њихову пажњу, а шта не, они се клоне свега што не доприноси њиховом личном или професионалном развоју – особина коју подржавају психолошка истраживања.

Не губе време на негативно размишљање

Негативност је попут паразита који се храни вашом енергијом, остављајући вас исцрпљеним и неспособним да се фокусирате на своје циљеве. То је замка у коју многи од нас упадају, често не схватајући. Веома успешни људи, међутим, добро су свесни штетних ефеката негативног размишљања и свесно се труде да га држе подаље. Они схватају да задржавање на грешкама из прошлости, забринутост за будуће неизвесности или гајење љутње само води ка стагнацији. Уместо тога, одлучују се за позитиван начин размишљања, фокусирајући се на решења, а не на проблеме. Они третирају неуспехе као прилику за учење и раст. Бирају конструктиван разговор са собом уместо самокритике, а на изазове гледају као на одскочну даску ка њиховом крајњем циљу.

Не размишљају о стварима које су ван њихове контроле

Живот је пун неизвесности и ситуација над којима немамо контролу. То може бити изненадна промена на тржишту, неочекивани здравствени проблем или чак глобална пандемија. Многи од нас могу провести безброј сати бринући о овим неконтролисаним факторима, узрокујући себи непотребан стрес и анксиозност. Успешни појединци, с друге стране, савладали су уметност пуштања ствари које су ван њихове контроле. Они схватају да брига о овим стварима нема сврхе и само исцрпљује њихову менталну енергију. Уместо тога, они своје време и труд усмеравају на ствари на које могу утицати. Овај приступ не само да им помаже да остану усредсређени на своје циљеве, већ и подстиче отпорност и менталну снагу, омогућавајући им да се носе са животним кривинама са грациозношћу и смиреношћу.

Избегавају мултитаскинг

У ери у којој хвалимо способност жонглирања са више задатака одједном, могло би изгледати чудно чути да успешни људи често избегавају обављање више задатака. Истина је, иако мултитаскинг може да створи илузију продуктивности, он има тенденцију да подели нашу пажњу и умањи квалитет нашег рада. Наш мозак је еволуирао до појединачних задатака, тако да нас мултитаскинг чини склонијим грешкама и заправо нам одузима више времена. Успешни појединци то разумеју. Они цене квалитет свог посла уместо квантитета, бирајући да се фокусирају на један по један задатак. На тај начин, они могу у потпуности да се укључе у задатак који им је на располагању, обезбеђујући да се то уради најбоље што могу. Уместо да се рашире на бројне задатке, они постављају приоритете и решавају сваки задатак са пуном пажњом и посвећеношћу. Овај приступ не само да резултира бољим радом, већ и дугорочно штеди време.

Не претварају се да знају све

Постоји уобичајена заблуда да успешни људи имају све одговоре. То не може бити даље од истине. Чињеница је да нико не зна све и успешни појединци се не плаше да то признају. Они не губе време претварајући се да су стручњаци у областима које нису. Они нису угрожени сопственим ограничењима или стручношћу других. Уместо тога, они траже знање и увек су отворени за учење нечег новог. Постављају питања, траже савете и не стиде се да признају када греше. Управо та понизност и воља за учењем их држи да расту и иду напред. Зато немојте да вас завара фасада савршенства која се често приписује успеху. Иза сваке успешне особе је траг грешака, научених лекција и непрекидне жеље за учењем и усавршавањем.

Не занемарују своје благостање

У свету који успех често изједначава са немилосрдном гужвом, лако је помислити да успешни људи жртвују своје благостање зарад своје амбиције. Али то обично није случај. Успешни људи разумеју да су њихово физичко и ментално здравље основа њихове продуктивности и креативности. Они знају да не могу да раде најбоље што могу ако су "изгорели" од рада, под стресом или су лоше. Тако да не губе време занемарујући своје благостање. Дајте приоритет спавању. Одржавајте уравнотежену исхрану. Укључите се у редовно вежбање. Одвојите време да се опустите и напуните батерије. Успешни људи схватају да брига о себи није угађање, већ неопходна компонента одрживог успеха. Такође цене своје ментално здравље. Они практикују пажљивост, захвалност и друге технике управљања стресом како би одржали позитиван начин размишљања и емоционалну равнотежу.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas