Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зарађују МИЛИОНЕ и након смрти: Форбсова листа за 2023. годину ће многе изненадити

Према Форбсовој листи, међу осам најбоље плаћених познатих покојника у 2023. години били су Мајкл Џексон, Елвис Присли, Реј Манзарек, Доктор Сус, Чарлс М. Шулц, Принц, Витни Хјустон, Џон Ленон, Боб Марли и Бинг Крозби.

1720356853_profimedia-0118918144.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Амерички музичар, краљ попа Мајкл Џексон који је преминуо 2009. године у 2022. години остварио је највећи профит, 115 милиона долара. Ту зараду његовом имену донео је пре свега мјузикл "МЈ: Тхе Мусицал", који је сам зарадио 85 милиона. Форбс наводи да би зарада могла још да расте.

На другом месту је славни музичар Елвис Присли са зарадом од 100 милиона долара.  Трећи је Реј Манзарек, бивши клавијатуриста групе "Доор", који је преминуо 2013. године, а прошле године је његова заоставштина донела 45 милиона долара.

Следи књижевник Др Сус чија су дела зарадила 40 милиона долара. Б92Сус је у Европи најпознатији по књизи "Како је Гринч украо Божић". Био је амерички писац књига за децу и цртач стрипова. Преминуо је 1991. године.

На петом месту су три звезде од којих је свака зарадила 30 милиона долара. Први је иллустратор Чарлс М. Шулц, познат по стрипу "Кикирики" у којем се појављују два његова најпознатија лика Чарли Браун и Снупи.

У овој групи је и Принц, славни музичар који је преминуо 2016. године, а иза себе је оставио ванвременске хитове попут "Пурпле раин", "Цалл мy наме" и друге.

Трећа је у групи Витни Хјустон, велика певачица која је умрла 2012. године након предозирања дрогом. Светска Звезда постала је већ после првог албума "Wхитнеy", а публика ће је памтити по невероватном гласу и бројним хитовима.

На шестом месту је Џон Ленон, бивши члан “Битлса” који је зарадио 22 милиона долара. Џон је убијен 8. децембра 1980. године испред зграде Дакота у Њујорку недуго након што је завршио нови албум "Доубле Фантасy".

Следи Боб Марли зарадивши 16 милиона долара у претходној години, док се на осмом месту налази се музичар и глумац Бинг Крозби са зарадом од 14 милиона долара.

Ту је још и музичар Џорџ Харисон са зарадом од 14 милиона долара јер приходи стижу и од сарадње са Битлсима и због соло успеха.

Познати голф играч Арнолд Палмер је оставио иза себе и бренд пића који и даље остварује велику зараду која је за годину била 10  милиона долара.

Исто толико стиже и од имена Мерилин Монро која и даље је поставља модне и дизајнерске трендове иако је преминула пре више од 60 године, наводи Форбс. Зарадила је милионе од лиценцирања и продаје.

(Б92.нет)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas