Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАМАЛО ГЛАВУ НИСУ ИЗГУБИЛИ ЗБОГ "МАРШАЛА": Ко је човек који је дочекао Борино тело

Бору Чорбу су сви знали и волели, али га мало ко га је познавао као др Првослав Прле Савић, Чачанин са којим је просвављени рокер провео детињство и младост

1725610637_boraaaa.jpg
Фото:В. Илић/ Новости
Oglas

Првослав Прле Савић патолог по струци и друг Боре Ђорђевића једини је сачекао тело легендарног рокера у Чачку где је из Словеније допремљено синоћ. Заједно су се удварали девојкама, ишли у прву крађу и засвирали и запевали прве музичке акорде.

 - Бора је био дете из угледне чачанске породице. Мајка Неранџа је била професор књижевности, а отац Ђоко који је важио за врло строгог човека, цивилно лице у војном делу фабрике Слобода. Бора је од мајке наследио дар за поезију и уметност уопште. У то време рокенрол је био нешто од чега је честит свет зазирао, плашећи се да та музика може да поквари омладину. Стога и не чуди што смо пробе бенда имали подаље од центра града где смо сви живели, у шупи за дрва или у парку  - рекао је својевремено др Прле, чувени чачански патолог за медије.

Додао је да он и Бора заиста замало главу нису изгубили због "Маршал-а", догађај који је Бора годинама помињао на својим наступима, сећајући се младости и живота у граду на Морави.

- Свирали смо већ довољно дуго на лошим инструментима, имали импровизовано појачало И дошли до закључка да морамо набавити нову опрему ако мислимо да наставимо да свирамо рок. Тада смо урадили једно тотално неприхватљиву ствар! Украли смо новац и купили најсавременију опрему, појачало, гитаре, шта све не… Једне ноћи смо се ушињали у кућу чачанског “кромпираша” Ђекића у Обилићевој улици. На гомили је било толико новца колико ми у свом животу никада очима нисмо видели. Узели смо тачно онолико колико нам је било потребно. Преко веза у Београду успели смо да купимо инструменте, али су нас брзо открили И извели на суд. Наравно, истерали су нас из Гимназије, а новац смо морали да вратимо. Сећам се да је тада судија као околност под којом смо починили прекршај у пресуди написао “незреле личности поведене за музиком”. Ја сам гимназију завршио у Горњем Милановцу, а потом кренуо на студије медицине. Бора се са породицом преселио за Београд, наставио да се бави музиком, али смо остали пријатељи – изјавио је Прле својевремено за медије.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas