Рибља чорба је специјалитет који многи обожавају, а може се правити на хиљаду различитих начина, сазнајте како да је направите са прженим ослићем
Многи се плаше да се упусте у припрему рибље чорбе, мислећи да је превише компликовано, али ево како да брзо и лако направите чорбу од прженог ослића коју ћете обожавати. Савршена је за посне славе.
Састојци:
пржени ослић - 6-7 парчића
црвени лук - 1 главица
бели лук - 2-3 чена
шаргарепа - 1
парадајз сок - 300 мл
сува љута папричица - 1
млевена црвена слатка и љута паприка - по укусу
со - по укусу
бибер - по укусу
оригано - по укусу
брашно - 2 кашике
уље - по потреби
вода - по потреби
першунов лист - по жељи
Припрема:
На мало уља упржите ситно насецкану главицу црног лука. Додајте брашно и пржите док не порумени. Склоните са ватре и додајте по једну кашичицу млевене слатке и љуте паприке. Налијте око литар млаке воде.
Шаргарепу исеците на танке колутиће, бели лук ситно насецкајте и по жељи љуту папричицу. Рибу очистите од костију, изломите на парчиће и ставите у чорбу. Налијте парадајз сок.
Додајте наведене зачине по укусу и кувајте око 30 минута. По потреби долијте млаку воду, па скувану чорбицу поспите свежим першуном.
Стилл
Бонус видео: