Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЕЋАЊА

Три године од смрти Доне Арес

Певачица се годинама борила са опаком болести

1601623524_dona.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен / Санела Прашовић Гаџо
Oglas

Данас се навршава тачно три игодине од смрти Азре Колаковић, познатија као Донна Арес, певачице која је својим хитовима освојила срца публика.

Прочитајте још: Једнога дана је био екстремно богат, а већ следећег није имао ни за хлеб: 29 година од смрти Томе Здравковића (ФОТО/ВИДЕО)

Рођена је 1. јануара 1977. године у Бихаћу, а музиком је почела да се бави још као дете. Потиче из музичке породице, њена мајка свирала је клавир, а отац је био гитариста. Још као мала наступала је на дечијим фестивалима музике, а са 14 година са рок бедном Цамино Верде у локалним дискотекама, као певачица. Са шеснаест година написала је своје прве текстове и снимила своју прву песму. Завршила је музичку школу, а студирала енглески језик и књижевност.

Године 1997. први пут је наступала под именом Дона Арес на хрватском избору за песму Евровизије, а исте године остварује велики успех са песмом Казна на фестивалу Бихаћ '97, након којег су њени хитови били високо рангирани на свим музичким листама у Босни и Херцеговини.

Године 1998. снима свој први студијски албум *Ти ме више не волиш у Дуизбургу, а 2000. године дует са певачем Халидом Бешлићем, под називом Свирај нешто народно.

Године 2005. доживљава велики успех у Србији, са песмом То ми није требало, а након Србије, у Хрватској, Словенији, Македонији и Црној Гори постиже велики успех и одржава велики број концерата. Године 2015. издала је књигу Соба за никога. Преминула је у 40. години живота након трогодишње и тешке борбе са карциномом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas