Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕМИНУЛА ЧУВЕНА РАДИО ВОДИТЕЉКА У 102. ГОДИНИ: Иза себе је оставила неизбрисив траг, а престала је да ради тек када је напунила 98

Ветеранка радијског новинарства Мона Свинтон преминула је 10. августа у 102. години живота, природном смрћу

1724068979_Foto-Printscreen-Mona.jpg
Фото: Принтсцреен/ Фацебоок - 3wаy-фм
Oglas

Свинтон је започела своју каријеру на радију у 57. години живота, 1979. године, и радила је континуирано све до пензионисања 2020. године у својој 98. години.

Рођена је 1922. године у Онтарију, Канади, а након што се удала за свог супруга Аустралијанца Александра, преселила се у Ворнамбул у регионалном делу Викторије касних 1970-их година.

Била је изразито веселог карактера, а започела је своју дугу каријеру на заједничкој радио станици 3WАY ФМ 1984. године, када је станица била позната као ЦРЕW ФМ. Радио станица 3WАY ФМ има седиште у Ворнамбулу.

Мона је била дугогодишњи водитељ програма лаке музике "Стардуст" и "Афтерноон Делигхт" радним данима. Њено весело и енергично држање помогло јој је да постане локална звезда у својој регионалној заједници.

Њена неисцрпна страст према послу учинила ју је једном од најстаријих водитеља у земљи пре него што се повукла 2020. године.

3WАY ФМ је одао почаст Мони у својој изјави: „Мона оставља дугу и богату заоставштину у историји наше станице, заједно с многим дубоким и значајним пријатељствима са свим члановима нашег тима.

"Почивај у миру, драга Мона, и хвала ти што си била вредан сарадник и пријатељ, како на таласима, тако и ван њих, свим члановима и слушаоцима нашег радија."

'Заиста је живела пуним плућима – а ми на 3WАY ФМ-у смо јој захвални као једном од наших оснивача, дугогодишњој водитељки и још много тога.'

Комеморација одржана је у понедељак у 10:30 у њеном родном граду. Мона је наџивела свог мужа Алекса и сина Марка.

Иза ње су остали снаха Гвен, као и неколико унука и праунука.

(Даилy Маил/ Србијаданас)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas