Љубица Комленић је Нолета упознала у Италији и јако брзо су почели да сарађују
Новак Ђоковић и његова породица јако воде рачуна о својој исхрани. За њих обвроке припрема Љубица Комленић која је најбољег тенисера света упознала у Италији, након чега су кренули да сарађују.
"Новак је пре свега пријатељ и све што сам урадила за њега је пријатељски. Упознали смо се у Италији. Моје име и презиме је писало на јакни и ту су ме препознали његови родитељи и он. Тако смо се спојили. После два месеца смо почели да сарађујемо. Ноле је предивна особа", каже Љубица.
Љубица је данас једина жена на свету са светским кулинарским студијима са максималном лиценцом категорије А.
"Са 19 година сам отишла у Италију са једним кофером у руци и направила сам каријеру. Сада сам једина жена у свету светских кулинарских судија са максималном лиценцом категорије А и судим националним тимовима на светским такмичењима где има 200 Мишелин шефова од једне до три звездице које обучавам у техници кулинарства у којој сам специјализована. То кажем јер већ 12 година кувамо и са ултразвуком, односно техником ултразвука", испричала је Љубица гостујући у емисији "Кец на једанаест" на К1 телевизији.
Прочитајте још: Констракта дала пример свима: Певачица потпуно сређена урадила невероватну ствар (ФОТО)
Што се тиче Нолетове исхране, Љубица каже да тенисер уноси довољно здравих намирница.
„Није здраво јести без глутена, ако немате проблем, зато што тесто без глутена садржи скроб и било која припрема без глутена, ако неко не зна или није школован, није препоручљива. Ако печемо месо на 200 степени, како би се направила добра хрскавица и она масноћа изгори сва, претвори се у негативан холестерол и нестају протеини. Риба се исто тако понаша. Међутим, ако прокувамо пасуљ на сто степени, тиме не угрожавамо протеин у исхрани. То зна и Новак и он уноси више протеина него са рибом и месом. Када је реч о Новаковој исхрани, она је сасвим океј, јер он уноси довољно протеина, соли, витамина, минерала, комплетних нутријената који су му потребни и то на здрав начин.", рекла је Љубица.
Открила је и свој тајни састојак и оно што је најважније док кува.
"Све кувам поштујући намирнице, на нижим температурама, како би сачувала хранљивост и боју, а најважнији састојак у свему што кувам је наравно љубав", искрена је Љубица.
Такође је истакла да Нолету често припремају српска јела како би га подсетили на традиционалне укусе.
"То су балкански специјалитети, попут сарме са киселим купусом и ћевапа, али их за Новака спремамо на вегански начин. Нису му то омиљена јела, већ су му блиска па му их понекад припремамо како бисмо га подсетили на традиционалне укусе", навела је једном приликом Комленић.
Овако изгледа Новаков јеловник у току дана, пише Стил.
Доручак: Чаша млаке воде после устајања, две велике кашике маука меда, каша органских зобених пахуљица без глутена са брусницом, сувим грожђем, семенкама сунцокрета, бадемима
Ужина: Хлеб без глутена, крекери са авокадом и туњевина
Ручак: Зелена салата, тестенина без глутена, (као додаци пиринач, шпаргла, вегански сир и парадајз)
Ужина: Јабука са путером од индијског ораха, диња
Вечера: Цезар салата са дресингом, супа са поврћем, филети лососа, са прженим парадајзом и маринада
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ