Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈЕЛОВНИК НОВАКА ЂОКОВИЋА: Ево којом намирницом започиње дан, а кошта само 50 динара

Најбољи тенисер свих времена, Новак Ђоковић, својевремено је практиковао специфичан начин исхране познат као аутофагије.

1728373666_djokovic_vs_xilas_14092024_0076.JPG
Пхото:АТА /А.К
Oglas

Како је Новак тада истакао, он је годину и по дана био на овом режиму исхране.

- Дотакао бих се теме аутофагије. Колико је битна, та врста поста 16 - 8 је популарна, 16 сати се не једе, 8 сати се једе, то ја примењујем, осетио сам у последњих годину и по дана колико то практикујем, доста побољшања у систему за варење, боље спавам, имам већу енергију током дана, имам мање тих падова - рекао је Ђоковић тада.

Открио јеловник који му даје надљудску снагу
Новак Ђоковић пре неколико година причао је о својој исхрани и том приликом открио јеловник, који му даје снагу, а једна намирница коју конзумира одмах ујутру кошта само 50 динара.

- Када се пробудим дан почињем са млаком водом и лимуном, тако помажем телу да се детоксикује, а онда на празан стомак имам сок од целера, затим направим паузу, после које попијем зелени смути са другачијим, ту иду и многи суплементи. У принципу једем доста воћа. За први део дана салате такође, не волим да једем ниједну храну која захтева много енергије за варање, нарочито у првом делу дана, јер тада ми је потребно највише енергије за тренинг. У мојој исхрани су и киноа, кромпир, пиринач - рекао је Новак Ђоковић у интервјуу са новинаром Грахманом Бенсигером.

"Осетљив сам на Тару"
Новак Ђоковић изузетно је добар отац сину Стефану ћерки Тари, а на наследницу је посебно осетљив.

- Волим обоје на посебан начин, то је немерљива и безусловна љубав, не може да се пореди са било чим. Осетљивији сам на њу (Тару) – отопим се када ме загрли, каже или уради нешто, а она је манипулаторка мала, врти ме око малог прста - рекао је уз осмех емотивни Ђоковић једном приликом, па се осврнуо и на сина Стефана.

- Са Стефаном је другачије. Осећам да је моја улога оца да га припремим за живот, да буде одговоран мушкарац, да носи себе и будућу породицу, у том односу има и чврстине. А Тара шта год да уради – ја скачем - објаснио је раније српски тенисер.

Блиц 

Бонус видео: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas