Исхрана која му помаже да буде у врхунској форми
Једна од најбољих спортиста свих времена Новак Ђоковић води изузетно здрав живот, те веома води рачуна које намирнице уноси у свој организам, како би био у што бољој форми. Зато његов начин исхране увек интригира јавност, јер је врло специфичан. Већ је познато да је Ноле из јеловника избацио шећере, глутен, млечне производе и црвено месо.
Са друге стране, труди се да пије доста воде током дана, а ниједно јутро не прође да не узме, чим се пробуди, чашу млаке воде са лимуном. Труди се да бу оброци буду у прближно исто време, а преподневну ужину узима само уколико има потребе.
ОВАКО ИЗГЛЕДА ЈЕЛОВНИК ШАМПИОНА:
Први дан
Доручак: Пије воду чим устане и то са две кашике меда. Затим једе мусли и то од:
органског оваса или зоба
бруснице
суво грожђе
семенке бундеве или сунцокрета
бадеме
Преподневна ужина (ако је потребно): хлеб без глутена или крекери са авокадом и туњевином.
Ручак: Салата од мешаног зељастог поврћа, паста примавера без глутена (користи тестенину од пиринча, тиквице, шпаргле, сушени парадајз и опциони вегански сир).
Поподневна ужина: Јабука са путером од индијског ораха; диња.
Вечера: Кељ, цезар салата (кељ, коморач, киноа и пињоли) плус дресинг (укључујуц́и инћуне или сардине); минестроне супа; филети лососа са печеним парадајзом и маринадом.
Други дан
Доручак: Вода, две кашике меда, банана са путером од индијског ораха, воће.
Преподневна ужина (ако је потребно): тост без глутена са бадемовим путером и медом.
Ручак: Салата од мешаног зељстог поврћа, зачињена салата са резанцима (укључујуц́и резанце без глутена, црвену паприку, руколу, индијски орах и листове босиљка, балсамико сирће).
Ужина средином поподнева: Интегралне плочице са воћем и орашастим плодовима;
Вечера: Салата од туњевине (боранија, канелини пасуљ, рукола, туњевина, црвена паприка, парадајз и леблебија из конзерве), парадајз супа, печени парадајз.
Трећи дан
Доручак: Вода, две кашике меда, овас без глутена са путером од индијског ораха и бананама, воц́е.
Ужина средином јутра: Домац́и хумус (укључујуц́и леблебију и соја сос без глутена) са јабукама.
Ручак: Зелена салата, тестенина без глутена са моћним пестом (укључујуц́и тестенину од пиринча, орахе и листове босиљка).
Поподневна ужина: Авокадо са крекерима без глутена, воће.
Вечера: Салата са авокадом и домаћим преливом, супа од шаргарепе и ђумбира.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ