Oglas
· · Komentari: 0

JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Evo kojom namirnicom započinje dan, a košta samo 50 dinara

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, svojevremeno je praktikovao specifičan način ishrane poznat kao autofagije.

1728373666_djokovic_vs_xilas_14092024_0076.JPG
Photo:ATA /A.K
Oglas

Kako je Novak tada istakao, on je godinu i po dana bio na ovom režimu ishrane.

- Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 - 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primenjujem, osetio sam u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova - rekao je Đoković tada.

Otkrio jelovnik koji mu daje nadljudsku snagu
Novak Đoković pre nekoliko godina pričao je o svojoj ishrani i tom prilikom otkrio jelovnik, koji mu daje snagu, a jedna namirnica koju konzumira odmah ujutru košta samo 50 dinara.

- Kada se probudim dan počinjem sa mlakom vodom i limunom, tako pomažem telu da se detoksikuje, a onda na prazan stomak imam sok od celera, zatim napravim pauzu, posle koje popijem zeleni smuti sa drugačijim, tu idu i mnogi suplementi. U principu jedem dosta voća. Za prvi deo dana salate takođe, ne volim da jedem nijednu hranu koja zahteva mnogo energije za varanje, naročito u prvom delu dana, jer tada mi je potrebno najviše energije za trening. U mojoj ishrani su i kinoa, krompir, pirinač - rekao je Novak Đoković u intervjuu sa novinarom Grahmanom Bensigerom.

"Osetljiv sam na Taru"
Novak Đoković izuzetno je dobar otac sinu Stefanu ćerki Tari, a na naslednicu je posebno osetljiv.

- Volim oboje na poseban način, to je nemerljiva i bezuslovna ljubav, ne može da se poredi sa bilo čim. Osetljiviji sam na nju (Taru) – otopim se kada me zagrli, kaže ili uradi nešto, a ona je manipulatorka mala, vrti me oko malog prsta - rekao je uz osmeh emotivni Đoković jednom prilikom, pa se osvrnuo i na sina Stefana.

- Sa Stefanom je drugačije. Osećam da je moja uloga oca da ga pripremim za život, da bude odgovoran muškarac, da nosi sebe i buduću porodicu, u tom odnosu ima i čvrstine. A Tara šta god da uradi – ja skačem - objasnio je ranije srpski teniser.

Blic 

Bonus video: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas