Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ИСТИНСКА ЛЕПОТА ЖЕНЕ ОГЛЕДА СЕ У ЊЕНОЈ ДУШИ": Овако је говорила ЗВЕЗДА КОЈА ЈЕ нежношћу и ДОБРОТОМ пркосила болу и ОСВОЈИЛА СВЕТ

Инсипративна, животна прича чувене глумачке диве Одри Хепберн

1717062760_1d7c7a36ff04884f87044b89a948bfb44de6e2ec.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

“Верујем у то да треба бити снажан када се чини да је све пошло наопако. Верујем да су срећне девојке најлепше девојке. Верујем да је сутра нови дан и верујем у чуда”, тако је говорила Одри Хепберн, модел, балерина и глумица.

Била је једна од највећих глумачких дива, која је каријеру почела да гради средином 20. века. Прославила се у култним филмовима Празник у Риму, Доручак код Тифанија, који се данас сматра једним од највећих и најцењенијих класика кинематографије и многим другим остварењима. Била је пет пута номинована за Оскара, а за филм Празник у Риму га је коначно и добила 1953. године.

Сигурно се питате шта је баш њу издавајало у мору подједнако лепих и талентованих глумица. Реч је о њеној личности. Зрачила је изузетном харизмом, префињеношћу, мудрошћу и аутентичношћу.

Важила је за краљицу стила и елеганције и увела је у модни свет правило мале црне хаљине који се и дан данас сматра великим трендом.Била је муза чувеног дизајнера Ибера Де Живаншија, али је без обзира на то била веома самокритична према свом физичком изгледу.

Без обзира на њен велики професионални успех, није наишла баш на срећу у љубави. Прву веридбу је раскинула и венчаницу поклонила сиромашном италијанском пару, затим је ступила брак који је након 14 година окончала због превелике љубоморе партнера. Након тога се удала за италијанског психолога, али се и тај брак неславно завршио, где је изјавила да се више неће удавати. Међутим касније је нашла мир крај холандског глумца са којим је остала до краја свог живота. 

Осим љубавних крахова, доживела је у детињству и одлазак оца, за чијом пажњом је дуго чезнула. Након година и година потраге пронашла га је болесног у Ирској и слала новчану помоћ.

Сви ти догађаји су је оснажили због којих је постала велики хуманитарац и филантроп. Била је члан УНИЦЕФА и помагала је људима колико је то било у њеној могућности. А ово су њене најчешће цитиране мудрости.

"За привлачне усне – говори љубазно. За дивне очи – гледај оно најбоље у људима. За добру линију – подели храну с гладнима. За лепу косу – дозволи деци да провлаче прсте кроз њу. За правилно држање – ходај с уверењем да никада ниси сам."

"Много више можете рећи о особи на основу онога што говори о другима, него на основу онога што други говоре о њој."

"Лепота жене није у одећи коју она носи, фигури о којој брине, нити у начину на који чешља своју косу. Лепота жене је у њеним очима, јер очи су врата њеног срца, места где љубав почива. Истинска лепота жене огледа се у њеној души."

"Зашто се мењати? Свако има свој стил. Ако сте га нашли, требало би да се држите истог."

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas