Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДРУГО ПОЛУФИНАЛЕ

ПЕСМА ЕВРОВИЗИЈЕ 2022: КОНСТРАКТА ИДЕ У ФИНАЛЕ! Ових 10 земаља су прошле даље у драматичној завршници

Ево како је протекло друго полуфинално вече Песме Евровизије

1652390099_______________________________________________________________________________favoriti.jpg
Фото: принтскрин/јутјуб
Oglas

Србија може да слави, јер је Констракта проглашена за једног од финалиста који ће наступити у суботу, а како је цело вече текло, прочитајте у тексту у наставку.

Овако је почело вече

Већ знамо првих 15 песама које су се квалификовале за велико финале у суботу. Вечерас ће друго полуфинале одредити преосталих 10 такмичара. Такмичиће се 18 учесника, али само 10 њих ће се квалификовати за суботње велико финале. 

Домаћини су Мика, Лаура Паусини и Алесандро Кателан и они ће нас провести кроз још једно незаборавно такмичарско вече. 

Према званичном жребу за редослед наступања, наша представница Ана Ђурић Констракта наступиће трећа по реду, а ево како изгледа целокупан редослед наступа за ово вече.

Фото: Принтскрин

Пре сваке од 18 песама видећемо малу „разгледницу” док се припрема бина за наредну песму. Свака од 18 разгледница има исту идеју: Лео, дрон је задужен да нас води кроз различите локације Италије и разгледнице уопште. Свака карта почиње на плавом небу са неколико белих облака и даје место одређеном региону или граду Италије. 

Постоји пет земаља које су аутоматски преквалификоване за Велико финале, а то су земље „Великих 5“: Француска, Немачка, Италија, Шпанија и Уједињено Краљевство.

Гласање

Процедура гласања ће бити иста као и претходних пет издања . Свака земља ће имати два сета од 1,2,3,4,5,6,7,8,10 и 12 поена. По један сет за жири сваке земље и један за телегласање сваке земље.

  • 10 песама са највише поена ће се квалификовати у Велико финале
  • Свака од 18 земаља које учествују у полуфиналу 2 ће гласати
  • Претквалификоване земље Немачка, Шпанија и Велика Британија ће гласати у полуфиналу 2
  • Свака земља има национални жири који је дао један сет од 1,2,3,4,5,6,7,8,10 и 12 поена.
  • Свака земља ће имати телегласање које такође резултира скупом од 1,2,3,4,5,6,7,8,10 и 12 поена
  • Гласање неће бити објављено пре него што се велико финале заврши у суботу
  • Само 10 квалификованих песама биће откривено насумичним редоследом
  • Телегласачи и национални жирији имају једнаку тежину у гласању
  • Национални жири гласао је јуче увече (среда, 11. мај) током друге генералне пробе

Из минута у минут

20:00

Новинарка РТС-а је интервјуисала Констракту пред почетак другог полуфинала, а ево како се наша представница осећа у овом тренутку:

"Свакако сам. Сад сам узбуђена, сад сам неснађена, сад сам уплашена, сад сам задовољна. Доста се трудимо да будемо присутни и да уживамо колико је то могуће."

Мало су се нашалиле и поразговарале о чувеној столици из кореографије:

"Није проблем Косарина столица, проблем је што сам се мало угојила од кроасана за дорчак, па ми је костим мало тесан, Косара је добро."

Фото: Принтскрин/РТС

21:00

Свечано отворено друго полуфинално вече "Песме Евровизије". 

21:10

Прва наступа Финска. Представници су позната група Расмус са песмом "Џезабел". На сцени доминирају балони и костими жуте и црне боје.

21:15

Наступа израелски представник, који важи за праву "диву" и темпераментног момка. На сцени га прате два плесача са којима је ускладио костим. Мајкл је познат и по томе што поред певања има још једну љубав, а то је кување. 

21:18

Почиње Констрактин наступ. Публика је прати аплаузима током целог наступа и делује да сви занју кореографију.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

21:21

Азербејџан се представио баладом, а водитељка је изнела занимљиву чињеницу да се ова земља увек представља песмама написаним на енглеском.

21:25

Грузију представља бенд занимљивог назива, "Циркус Миркус". Њега су основали одбачени чланови циркуса којима су рекли да нису довољно добри.

21:30

Млада Ема, представница Малте, одушевила је публику. На самом почетку је показала и како ђуска на клавиру, у симпатичној комбинацији хаљине и патика.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

21:36

Представник Сан Марина певач Акил довео је атмосферу до усијања својом енергичном песмом. Овај момак је својим наступом веома подсетио на наступ победника из Ротертама, посебно на Дамиана Давида, бар када је ексцентрични стајлинг у питању.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

21:43

Представник Аустралије отпевао је песму коју је написао када је имао само 15 година. Тиме му се сан остварио. Његов дечко је велики фан Констракте и шалили су се да уместо Шелдонове, он пева песму наше представнице. Овај момак се бори и са болешћу. Наиме, њему је са само шест година дијагностификован аспергеров синдром, али како је певач недавно објаснио, изашао је из "мрачног места".

Фото: Принтскрин/Јутјуб

21:46

Наступа кипарска представница са песмом "Ела".

21:51

Ирска представница наступа се првом песмом коју је икада написала. Велики утицај на нумеру приписује и Блонди. На прве тактове, публика је почела да ђуска.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

21:56

Певачица Северне Македоније, Андреа, наступила је потпуно сама на сцени, наоружана одличним гласом. Она је током детињства живела у Њујорку где је развила љубав према соул музици. Она се одлучила за стајлинг у потпуно црној варијанти, како ништа не би одвлачило пажњу са њеног наступа.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

22:00

Представник Естоније својим невероватним гласом успео је да заинтересује публику, која му је одушевљео пљескала.

22:05

Констракту и њену екипу евровизијска камера баш воли, па смо мало мало имали прилике да их видимо у кадру.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

22:06

Румунски представник певао је о забрањеној љубави, а његов ватрени костим и заносно играње одушевили су публику.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

22:10

Представник Пољске за сада је једини мушкарац који се определио за нешто класичнији и елегантнији стил, када је избор костима у питању. Кристијан је таленат наследио од деде, познатог тенора.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

22:15

Наступа Сања као представница Црне Горе. Све је изненадила занимљивим кругом прикаченим за костим. Владана је имала и личну трагедију, а песма је настала као последица  борбе. „Недавна трагедија која се десила у мојој породици ме је сломила... Песма је неким неописивим чудом 'излетела из мене' и могу слободно рећи да је она ништа друго до моје срце разбијено у ситне комадиће, претворено у музику и речи..

Фото: Принтскрин/Јутјуб

22:20

Белгијски представник поздрављен аплаузима. 1956. је Белгија први пут наступила на Евровизији, када су имали два представника изабрана од два јавна сервиса.

22:23

Корнелија је представила Шведску фантастичним наступом, пуним емоција.

22:27

Последњи наступ био је наступ бенда из Чешке. Трио се састао на музичком колеџу у Великој Британији. Необавезно дружење и стварање музике прерасло је у посао са пуним радним временом.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

22:30

ОТВОРЕНО ГЛАСАЊЕ! Водитељка позвала дијаспору да подржи Констракту.

22:35

Констракта је једна од извођача који су добили најгласније аплаузе, а како то изгледа на светским кладионицама када су у питању фаворити за победу, можете погледати испод.

Фото: Принтскрин

Констракта још увек на десетој позицији. Наша представница има убедљиво најише прегледа, 100.000, са десет хиљада лајкова, следећа је Финска са само 20.000 прегледа званичног наступа на другој полуфиналној вечери.

22:48

ЗАТВОРЕНО ГЛАСАЊЕ! Наступ у ревијалном делу резервисан је за певачки двојац "Ил Воло".

22:58

Наступ Шанел, представнице Шпаније која се директно пласирала у финале. Композитор песме је открио да је инспирацију за песму нашао у Џенифер Лопез.

23:00

Прегледи Констрактиног наступа на Јутјубу су већ на 160.000. 

23:01

Наступ представника Уједињеног Краљевства, које је такође члан велике петорке која се директно пласирала у финале Песме Евровизије. 

23:03

Наступ Немачке и њеног представника Хариса који су се директно пласирали у финале.

23:05

50 поена носе гласови жирија. 50 поена гласови публике. Са гласовима је званично све у реду. Ово је десет финалиста:

  1. Белгија
  2. Чешка
  3. Азербејџан
  4. Пољска
  5. Финска
  6. Естонија
  7. Аустралија
  8. Шведска
  9. Румунија
  10. Србија

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas