Један од најславнијих кувара света, Гордон Ремзи, октобра 2013. године изгубио је обе "мишелинове звездице".
Чувеног кувара је "сахранио" Мишел Елис, "мишелинов" директор, који је објавио да је услуга била просечна, као и јела. У сваком случају, то значи да се звездице не добијају једном и заувек!
Прочитајте још: САЗНАЈЕМО! Србија ће у децембру добити ПРВИ РЕСТОРАН са МИШЕЛИНОВОМ ЗВЕЗДИЦОМ!
Ове године је 12 ресторана изгубило "Мишелинову звездицу" и тешко да ће је поново добити, јер су услови тежи за њих него за оне који је добијају први пут.
Све земље у окружењу имају звездицу...
Готово све земље у окружњу имају ресторане са "мишелиновим звездицама": Румунија један, Хрватска и Грчка по пет, а Будимпешта, чак, шест ресторана! Добра вест за српски туризам објављена је јуче: чувени водич "Мишелин" ће у децембру направити избор ресторана у Београду који заслужују да се нађу у њиховом водичу.
Прочитајте још: Потпуни ХИТ У СВЕТУ: Туре у којима откривају КО ИМ ЈЕ ДЕДА плаћају 8.000 евра, а долазили су и у СРБИЈУ
После 120 година, од како је одштампан први водич за ресторане, Србија ће се наћи на престижној листи. То аутоматски значи промоција широм света.
После 120 година престижни водич стигао у Србију!
- Србија је позната по виноградарству, које је земљи омогућило да развије аутохтоне сорте грожђа, а равнице и усталасани брдовити предели нуде пејзаже богате и плодне земље која доноси висококвалитетне производе. Као таква, храна се урезала у свакодневни живот српског народа, а исхрана ван куће је популарни вид забаве - рекао је Гвендал Поуленек, међународни директор водича "Мишелин".
Љајић и Лабовићева на промоцији "Мишелина" Фото: ТОС
Расим Љајић, министар туризма, сматра да "Мишелинове звездице" и ознаке много значе за привлачење високоплатежних страних туриста. Заслужна за долазак инспектора је Туристичка организација Србије.
Прочитајте још: ШТА деца ПАМТЕ са летовања? Схватићете да су ПРИМЕТИЛИ ОНО ШТО ВИ НИСТЕ!
- У нашој земљи гастрономија заузима посебно место у туристичкој понуди. Зато ћемо следећу годину посветити тим активностима - одмору у природи и уживању у укусима Србије, чији је значај потврдио и долазак Мишелина - рекла је Марија Лабовић, директорка Туриситчке организације Србије.
Према подацима Светске туристичке организације (UNWTO), чак, 88 одсто туриста сматра гастрономију главним елементом бренда једне земље!
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ