Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да се заиста одморите на одмору? Практични савети коју могу да помогну

Сам одлазак на одмор не мора да значи и психички и физички одмор

1722264568_shutterstock_73656523.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Годишњи одмор је право време за опуштање и уживање у сваком тренутку! Након дугих месеци рада и обавеза, време је да се посветите себи, напуните батерије и пронађете своје место за спокој и задовољство.

Било да сањарите о мирном викенду на плажи, авантурама у природи или истраживању нових дестинација, годишњи одмор пружа прилику да се ослободите стреса и уживате у тренуцима које ћете памтити. Искористите овај период да се опустите, истражите нова искуства и уживате у малим стварима које доносе срећу.

Нема очекивања

Пре одласка не преузимајте нове обавезе. Не додељујте двонедељном одмору невероватне моц́и. Не стварајте притисак на себе да кроз празнике морате: одморити, побољшати односе с вољенима, посетити пријатеље, надокнадити читање књига и научити нешто ново, на пример, вожњу ролера. Не измишљајте задатке. Ми се стварно одморамо када пустимо да се ствари дешавају без наше сталне контроле.

Дозволите себи да се прилагодите

Често се не можемо одморити на одмору, јер смо опседнути чињеницом да се не одмарамо како смо замислили од првог дана, а време лети. Запамтите да је путовање на одмору изнад свега промена у окружењу које има право да буде стресно. Да би се прилагодили новом месту, потребно нам је најмање 2-3 дана. Дајте себи право да се први пут осец́ате непријатно.

Не обавезујте се

Што више можемо да побегнемо од онога што напустимо, боље ц́емо се одморити. Али запамтите, ништа силом. Ако би недостатак телефона за вас био велики стрес, немојте се присиљавати на такве асцесије. Најважније је не додавати психолошки терет.

Прекините обрасце

Идете на исто место годинама јер се осец́ате сигурно? У реду је. Али ц́ете се одморити много боље када месту које вам је познато покушате да откријете нешто ново. Психолози саветују да урадите оно што је предвидљиво на почетку одмора, што не ствара нову напетост. На крају одмора, урадите нешто другачије, идите на непознато место, идите на забаву, проведите ноц́ на плажи. Учините нешто што ц́е вас задовољити, али истовремено прекинути рутину.

Не успоравајте ако то не желите

Одмор на одмору не значи да морате живети другачије него свакодневно. Када треба да легнете и сунчате се, урадите то. Али ако желите да трчите и вежбате, не одустајте ни од тога - ионако ц́е вас опустити јер ц́ете се одвојити од онога што вас свакодневно на послу окружује.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas