Jedan od najslavnijih kuvara sveta, Gordon Remzi, oktobra 2013. godine izgubio je obe "mišelinove zvezdice".
Čuvenog kuvara je "sahranio" Mišel Elis, "mišelinov" direktor, koji je objavio da je usluga bila prosečna, kao i jela. U svakom slučaju, to znači da se zvezdice ne dobijaju jednom i zauvek!
Pročitajte još: SAZNAJEMO! Srbija će u decembru dobiti PRVI RESTORAN sa MIŠELINOVOM ZVEZDICOM!
Ove godine je 12 restorana izgubilo "Mišelinovu zvezdicu" i teško da će je ponovo dobiti, jer su uslovi teži za njih nego za one koji je dobijaju prvi put.
Sve zemlje u okruženju imaju zvezdicu...
Gotovo sve zemlje u okružnju imaju restorane sa "mišelinovim zvezdicama": Rumunija jedan, Hrvatska i Grčka po pet, a Budimpešta, čak, šest restorana! Dobra vest za srpski turizam objavljena je juče: čuveni vodič "Mišelin" će u decembru napraviti izbor restorana u Beogradu koji zaslužuju da se nađu u njihovom vodiču.
Pročitajte još: Potpuni HIT U SVETU: Ture u kojima otkrivaju KO IM JE DEDA plaćaju 8.000 evra, a dolazili su i u SRBIJU
Posle 120 godina, od kako je odštampan prvi vodič za restorane, Srbija će se naći na prestižnoj listi. To automatski znači promocija širom sveta.
Posle 120 godina prestižni vodič stigao u Srbiju!
- Srbija je poznata po vinogradarstvu, koje je zemlji omogućilo da razvije autohtone sorte grožđa, a ravnice i ustalasani brdoviti predeli nude pejzaže bogate i plodne zemlje koja donosi visokokvalitetne proizvode. Kao takva, hrana se urezala u svakodnevni život srpskog naroda, a ishrana van kuće je popularni vid zabave - rekao je Gvendal Poulenek, međunarodni direktor vodiča "Mišelin".
LJajić i Labovićeva na promociji "Mišelina" Foto: TOS
Rasim LJajić, ministar turizma, smatra da "Mišelinove zvezdice" i oznake mnogo znače za privlačenje visokoplatežnih stranih turista. Zaslužna za dolazak inspektora je Turistička organizacija Srbije.
Pročitajte još: ŠTA deca PAMTE sa letovanja? Shvatićete da su PRIMETILI ONO ŠTO VI NISTE!
- U našoj zemlji gastronomija zauzima posebno mesto u turističkoj ponudi. Zato ćemo sledeću godinu posvetiti tim aktivnostima - odmoru u prirodi i uživanju u ukusima Srbije, čiji je značaj potvrdio i dolazak Mišelina - rekla je Marija Labović, direktorka Turisitčke organizacije Srbije.
Prema podacima Svetske turističke organizacije (UNWTO), čak, 88 odsto turista smatra gastronomiju glavnim elementom brenda jedne zemlje!
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU