Доручак је најважнији оброк, и због тога треба водити рачуна о избору намирница.
Ово су најчешће намирнице које се узимају као први оброк, а требало би их избегавати јер организам неће добити оно што му је потребо за почетак дана.
Пецива
Најједноставније решење за доручак, посебно код оних који су на послу и немају времена да се хране здраво, јесу разна пецива из пекаре. Међутим, пецива нису добра за наш организам јер тада уносимо пуно адитива, белог брашна, соли, шећера и масти које нам нису потребне, а не уносимо нутритивне вредности које су неопходне.
Прочитајте још: Здрав доручак који може бити ОПАСАН ПО ЗДРАВЉЕ: Избегните ЛОШУ КОМБИНАЦИЈУ намирница
Воћни сокови и воћни јогурти
Без обзира на натписе на амбалажи, купљени сокови су пуни шећера и са њима не би требало започињати дан, а исти је случај са воћним јогуртима, као и онима са мање млечне масти. Стручњаци тврде да млечни производи са малим процентом масноћа не садрже довољно протеина и управо због тога ће се брже осетити глад.
Обилан доручак
Класичан доручак подразумева пржена јаја, виршле, сухомеснате производе, сиреве и сличне намирнице. Међутим, велике количине масти из тако калоричног доручка најпре нису здраве, а и завршиће тамо где не желите - а то је у масном ткиву. Такође, организам неће добити потребне витамине, минерале и влакна. Стога, ако волите јаја за доручак, најбоље би их било скувати и комбиновати уз двопек и чај.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ