Потребно вам је свега две кашике овог састојка
Тајна укусне руске салате лежи у само 2 кашике павлаке које ће учинити овај популарни прилог још кремастијим и укуснијим.
Састојци:
Грашак 200 гр
Кромпир 200 гр
Шаргарепа 200 гр
Шунка 200 гр
Јаја 4 ком
Кисели краставчићи 5 ком
Павлака 2 супене кашике
Мајонез 250 гр
Сенф 1 кафена кашичица
Лимунов сок мало, пар капи
Со, Бибер, Першун (количина по укусу)
Припрема:
Очишћен кромпир и шаргарепу исецкати на коцкице и са грашком ставити да се кува. У воду за кување можете додати мало першуна. Ставити јаја да се кувају па када буду тврдо кувана, ољуштити их и исецкати на коцкице.
Краставчиће и шунку (ако немате шунку, може и кувано бело месо или кувану јунетину) такодје ситно исецкати. Све састојке сјединити и додати мајонез , једну кашичицу сенфа и неколико капи лимуновог сока. Све добро промешати. Ако је сувише густо, додати 2 кашике павлаке. Посолити и побиберити и оставити у фрижидер руску салату да се хлади до служења.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ