Potrebno vam je svega dve kašike ovog sastojka
Tajna ukusne ruske salate leži u samo 2 kašike pavlake koje će učiniti ovaj popularni prilog još kremastijim i ukusnijim.
Sastojci:
Grašak 200 gr
Krompir 200 gr
Šargarepa 200 gr
Šunka 200 gr
Jaja 4 kom
Kiseli krastavčići 5 kom
Pavlaka 2 supene kašike
Majonez 250 gr
Senf 1 kafena kašičica
Limunov sok malo, par kapi
So, Biber, Peršun (količina po ukusu)
Priprema:
Očišćen krompir i šargarepu iseckati na kockice i sa graškom staviti da se kuva. U vodu za kuvanje možete dodati malo peršuna. Staviti jaja da se kuvaju pa kada budu tvrdo kuvana, oljuštiti ih i iseckati na kockice.
Krastavčiće i šunku (ako nemate šunku, može i kuvano belo meso ili kuvanu junetinu) takodje sitno iseckati. Sve sastojke sjediniti i dodati majonez , jednu kašičicu senfa i nekoliko kapi limunovog soka. Sve dobro promešati. Ako je suviše gusto, dodati 2 kašike pavlake. Posoliti i pobiberiti i ostaviti u frižider rusku salatu da se hladi do služenja.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU