Да ли сте се питали пре печења неког јела да ли да изаберете стаклену или металну посуду? Која је уопште разлика и да ли постоји?
Прављење укусних пецива не зависи само од састојака и поштовања рецепта већ и од врсте посуде за печење коју користите. Две најчешц́е опције које ц́ете нац́и у продавницама су стакло и метал. И док се можда чине као да су прилично исте, испоставило се да нису.
Стаклена или метална посуда за печење?
Рецепт који користите можда вас упуц́ује у правом смеру посуде коју треба да одаберете.Ако рецепт каже да користите тепсију, то обично значи да користите метал, а посуда за печење се углавном односи на стакло за рерну.
Прочитајте још: Одмах га БАЦИТЕ: Ово су знаци да је КРОМПИР пун ТОКСИНА
Стакло може бити идеално за пите
Стакло не спроводи топлоту тако добро као метал, то је изолатор, што значи да ц́е, када се загреје у рерни, остати топлије дуже када га извадите у поређењу са металом. Ово може да има резултат савршено печене унутрашњости, али препечене спољашности. Дакле, ако користите стакло, смањите температуру у рерни за 25 степени, пише Тхе Лист.
Међутим, постоје тренуци када су стаклене посуде идеалне, на пример када печете питу. Могућност да видите стране онога што печете пре него што је готово може бити од помоц́и. Стакло је такође боље ако печете било шта са киселином, као што је бобичсто воће и цитруси, јер нец́е реаговати на киселину на исти начин као метал.
Прочитајте још: Посластичарка објаснила како се ТОРТЕ које нису продате "ПРЕПРАВЕ" и понуде купцима ПОНОВО (ВИДЕО)
Металне посуде су савршене за колаче
Металне посуде много брже спроводе топлоту и брже ц́е се хладити, а могу да поднесу више температуре у поређењу са стакленим. Са бржим загревањем метала, добија се лепа и хрскава ивица онога што печете. Тако да су металне посуде савршене за колаче.