Три састојка због којих ће подварак бити преукусан
Зиму не можемо да замислимо без киселог купуса, а најпознатији специјалитети од ове намирнице су сарма и подварак. Подварак можете да правите као посно, али и као мрсно јело, а постоји пуно рецепата и не зна се који је бољи.
Ипак, како бисте направили савршено укусан подварак потребно је да знате које то тајне састојке у ово јело додају искусне домаћице.
СЕНФ
Једна кашичица сенфа може да потпуно да промени укус подварка. Увек је боље да додате квалитетнији сенф, али немојте да претерујете са овим састојком, довољна је једна кашичица. Наравно све лепо промешајте и додајте је на почетку кувања.
БЕЛО ВИНО
Пре него што подварак убаците у рерну сипајте 50 мл белог вина, а можете и 100 мл бујона. Ова два састојка дају подварку посебан шмек, јер кисели купус лепо упија ова два састојка и онда јело има савршен укус.
ТУЦАНА ПАПРИКА ИЛИ СВЕЖА ЉУТА ПАПРИЧИЦА
Ако сте љубитељ пикантније хране онда обавезно 5 минута пред крај печења подварка додајте туцану паприку или пола ситно сечене љуте папричице, пише Ствар укуса.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ